tisdag 3 januari 2023

Skotten i Kristianstad. Tankar på annat

Det är ingen ovanlighet att det skjuts i lilla Kristianstad. Men skotten natten till tisdag, avlossade mot en liten restaurang väcker många frågor. Ägarna till den är också ägare till en stor och mycket populär, därtill välbesökt, restaurang i närheten. Hela "ägarprofilen" är arabisk. Kan man dra några slutsatser av det? De gränsar i så fall till ren gissning. Antingen är ägarna indragna i gängkrigen eller så försöker gängen pressa dem på pengar. Oavsett vilket är det ytterligare ett bevis på vad massimporten har inneburit för vårt arma land. Lokaltidningen skriver: 

"Det har upprättats en polisanmälan om mordförsök och grovt vapenbrott. Det finns ännu inte några misstankar om samband med tidigare skjutningar i staden."

Andra tankar: Vi tog bussen in för första gången efter jul och nyår. Nästan tyst på stan. Dubbelbemannade polisbilar kör runt, vi sitter på stationen med en pensionärsfika.

Solen slår starkt mot ögonen. Regnen har tagit en kort paus. Människor dör i Ukraina. Det våldtagna landet gör militära framsteg mot ockupanten och angriparen. Skulle det vara skäl nog till glädje?

Jag går sällan eller inte alls på restaurang. Varför skulle jag bidra till den kriminella ekonomin eller ens utsätta mig för de risker det medför? Ett bra alternativ för mig är att laga oss vår egen mat, varje dag. I dag lagade jag denna kött- och grönsaksgryta, serverad i terrin:Inga kommentarer: