söndag 22 januari 2023

"Men, det var ju så här en majoritet ville ha det"

Ilan Sadé, född 1978.
Ilan Sadé är en av få som förmår analysera situationen vi lever i. I en ny artikel skriver han bland annat: 

"Vi är några stycken som var ute i den offentliga debatten för ganska många år sedan och varnade för att den rådande invandringen, med dess lutning mot asyl- och anhöriginvandring från Mellanöstern och de stora mängderna, i vart fall utgör en väldigt stor risk. Följderna för sammanhållningen i landet, skolan, arbetsmarknaden, välståndet och lojaliteten gentemot det gemensamma var helt uppenbara."

"Vi lever i en glömskans kultur, där det saknas personligt ansvarstagande och självrannsakan bland makthavare och kända opinionsbildare. En fiskstimskultur, om man så vill. När stimmet vänder, som på en given signal, är det bara nuet som gäller.

Om man vill fortsätta att vara lite cynisk och en smula profetisk i tonen, är det lätt att hålla med samhällsdebattören Josefin Utas, som i ett pinfärskt inlägg på Twitter skriver:

”Rejäl våldsvåg i Stockholm just nu. Men, det var ju så här en majoritet ville ha det. De har röstat för kriminalpolitiken, invandringspolitiken, bidragspolitiken, kulturpolitiken, skolpolitiken osv, som lett till detta. Så här blev det. Som man sår får man skörda.”

Not: Ilan Sadé, född 26 augusti 1978 i Nahariya, Israel, är en svensk jurist, debattör och politiker med bakgrund i Centerpartiet. Han är sedan 2016 partiledare för Medborgerlig samling. Sadé är delägare i nättidningen Nyheter Idag. 

3 kommentarer:

Stefan Lundin sa...

Jag gillar Ilan Sadé men frågan är om folket verkligen ville ha det så här. Kanske är det, som Patrik Engellau påstår, det s.k. politikerväldet som styr som det vill utan hänsyn till folket vilja. Som vanligt utan konsekvensanalys.

Anonym sa...

Det var knappast så här en minoritet ville ha det. Men överheten i Sverige har varit otroligt skickliga på att genom närmast Orwellska (tänker på 1984 naturligtvis) effektivt lägga ett lock på all sund debatt om frågor om invandring och '' mångkultur''. John.

Anonym sa...

Majoritet, inte minoritet ursäkta. John.