söndag 29 januari 2023

Döden i Stockholm och allltid aktuella ämnet: "Blir de upprörda, så elda hundra till"

Skärmdump från danska Politiken. "Blir de upprörda, så elda hundra till"
 

Varje natt sker det nya skjutningar, som i många fall leder till döden. Natten till söndagen sköts en femtonåring till döds och två husportar sprängdes.

Här finns det som politikerklassen och medierna kallar för ”en utmaning”. De har själva, med aktivt stöd av svenska röstboskap, skapat situationen.

Samtidigt står vårt land och stampar med en ansökan om medlemskap i NATO. Det är en skamlig och pinsam situation där landets statsminister kryper på knäna för sultanen. Deras största problem tycks vara en störd koranbrännare, med både danskt och svenskt medborgarskap (inget konstigt i det, hans pappa är den svenske journalisten Tomas Polvall).

Jag läser på SVT Nyheters hemsida:

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hotar med att sinka den svenska Natoansökan efter att den danske högerextremisten Rasmus Paludan fick tillstånd att bränna en koran i närheten av Turkiets ambassad i Stockholm.

Richard Jomshof (SD), justitieutskottets ordförande, anser att de turkiska motreaktionerna är överdrivna, även om koranbränning är ”fel sätt” att använda yttrandefriheten.

– Jag tycker inte att man ska göra det, men man får göra det och blir de upprörda, så elda hundra till, då, säger han

Även SD-ledaren Jimmie Åkesson tycker att Kristerssons avståndstagande är problematiskt.

– Det är bekymmersamt om det kan uppfattas som att regeringen ber om ursäkt för att vi har demokrati i Sverige.

 

 

Inga kommentarer: