söndag 4 juni 2017

För Allah! Moraliska förbehåll och politiskt självmord

Foto: Astrid Nydahl

Watching terror in London unfold: who are we kidding? This is a Jihadi guerrilla warfare not an issue for law enforcement. Time to wise up. (Ayaan Hirsi Ali)

Det blev en sen natt vid tv:n. Det som hänt är alla införstådda med. Igen. Ännu en gång. Men är alla införstådda med att det också ska följas av fler attacker? 

Den som vill sova kan göra det. Det är inget brott. Det är heller inget brott att bortse från den religiösa aspekten eller den politiska. Däremot betraktar jag det som skamligt att fortsätta leva i förnekelse.

Dumheten har ett pris. Det har den alltid haft. Dumheten och obildningen som släpper in och släpper lös de allra mest mordiska, livsfarliga ismerna. Vi har bjudit in dem den här gången. Lek med tanken att tyska nazister organiserade i små celler skulle ha terroriserat brittiska städer 1937. Lek med tanken!

När det gäller islam och islamism tycks världen alltjämt ha andra moraliska referensramar. De inte bara kan terrorisera oss. De gör det. Aktivt. Ständigt med nya planer. Ständigt beväpnade i sitt hat mot oss. De ropar medan de mördar: "This is for Allah!"

Det är många år sedan jag gjorde mig av med de sista illusionerna. Det är ett par år sedan jag slutade diskutera saken. Det finns inget mer att diskutera. Inte idag och inte nästa gång.

Inga kommentarer: