onsdag 13 april 2016

Islamismen. Vilket är grundproblemet?

Foto: Astrid Nydahl
När jag bläddrar i gamla texter är det inte i första hand mig själv jag granskar. Det som slår mig är nämligen istället hur radikalt vårt land förändrats och förstörts. Under alla de år jag bloggat har jag förstås också läst annat av intresse på nätet. Gång på gång har jag sagt/skrivit om och till de människor som trott att deras samhällskritik skulle leda till en positiv förändring, att de antingen är drömmare eller utsätter sig för självbedrägeri.

Låt oss tala öppet och ärligt om islamismen. På de flesta sidor jag läser - de är inte så många - kommer man med "reformistiska" förslag på hur man skulle minska antalet hot och lära ut något bättre till de unga män som man säger har "radikaliserats". Men problemet är ju ett helt annat! 

Grundproblemet är att Sveriges politik gentemot de muslimska kulturerna är att de är välkomna att bosätta sig och skapa etniska enklaver här. Hade de inte varit välkomna hade förstås islamismen varit en fråga av mindre betydelse. Många som är förklädda till "flyktingar" visar sig tillhöra elitkommandon inom IS, utbildade att slå till i europeiska städer. Hela västerlandet har begått samma katastrofala misstag. Nu är tiden inne för oss att betala. Och vi får alla betala, oavsett om vi velat ha det så här - eller inte.

Sverige som sammanhållen nation är bara ett avlägset minne. Sverige som mottagningsstation för islamismen är en öppen självservice-disk dygnet runt. Fyll i uppgifterna, underteckna gärna med falskt namn och säg eventuellt att du kommer från Syrien. Det är däri katastrofen består. Ett bedrägeri parat med ett självbedrägeri.

Att tala om reformer - kanske det ni andra kallar "integration" - framstår mer och mer som den naives dröm om bättre förhållanden.