onsdag 13 april 2016

Islamismen. Vilket är grundproblemet?

Foto: Astrid Nydahl
När jag bläddrar i gamla texter är det inte i första hand mig själv jag granskar. Det som slår mig är nämligen istället hur radikalt vårt land förändrats och förstörts. Under alla de år jag bloggat har jag förstås också läst annat av intresse på nätet. Gång på gång har jag sagt/skrivit om och till de människor som trott att deras samhällskritik skulle leda till en positiv förändring, att de antingen är drömmare eller utsätter sig för självbedrägeri.

Låt oss tala öppet och ärligt om islamismen. På de flesta sidor jag läser - de är inte så många - kommer man med "reformistiska" förslag på hur man skulle minska antalet hot och lära ut något bättre till de unga män som man säger har "radikaliserats". Men problemet är ju ett helt annat! 

Grundproblemet är att Sveriges politik gentemot de muslimska kulturerna är att de är välkomna att bosätta sig och skapa etniska enklaver här. Hade de inte varit välkomna hade förstås islamismen varit en fråga av mindre betydelse. Många som är förklädda till "flyktingar" visar sig tillhöra elitkommandon inom IS, utbildade att slå till i europeiska städer. Hela västerlandet har begått samma katastrofala misstag. Nu är tiden inne för oss att betala. Och vi får alla betala, oavsett om vi velat ha det så här - eller inte.

Sverige som sammanhållen nation är bara ett avlägset minne. Sverige som mottagningsstation för islamismen är en öppen självservice-disk dygnet runt. Fyll i uppgifterna, underteckna gärna med falskt namn och säg eventuellt att du kommer från Syrien. Det är däri katastrofen består. Ett bedrägeri parat med ett självbedrägeri.

Att tala om reformer - kanske det ni andra kallar "integration" - framstår mer och mer som den naives dröm om bättre förhållanden.


10 kommentarer:

Cello Jr sa...

Jag förstår inte daltet med jihadresenärer. De är knappast okunniga om det bestialiska våld som IS utövar. Organisationen sprider ju gärna videofilmer med den mest chockerande ondska.

Så frågan blir: är dessa resenärer inte sociopater redan från början? Är det inte naivt att tro att man kan förhindra deras "radikalisering"? Jag menar, många av dem är ju småbrottslingar som omvänt sig i fängelset.

På P1 hörde jag en intervju med en kvinnlig kurdisk soldat som slogs mot IS och varnade oss i väst för hur dessa jihadresenärer utbildas i stora mängder för att slå till i sina europeiska hemländer.

Anonym sa...

Min undran är om det egentligen är så stor skillnad på den målsättning korsriddarna, coquistadorerna och sedan de kristna missionärerna hade jämfört med den målsättning jihadisterna har. Uppförandekoden har varit lite skiftande på alla håll?

Anonym sa...

Korstågen var FÖRSVARSKRIG mot islam, som hade erövrat kristna områden o ockuperat dem i 400 år. Detta är den 3:e jihadistvågen mot västerlandet. Lyssna till Bertil Malmbergs föredrag i Rålamhovsparken 9.4.

Lars-Erik Eriksson sa...

Om Anonym talar om korstågen som gick till Levanten o Spanien handlar det om att befria till skillnad från vad muhammedanerna ägnade sig åt. Det var f.ö. de senare som satte igång de kristna korstågen med sin erövrarlusta.

Cello Jr sa...

@anonym 1: Kristna missionärer!!! Så du jämför Svenska Missionsförbundet med IS?

Anonym sa...

@Cello Jr 16:38 m. fl.
Jag använde medvetet både ordet målsättning och ordet uppförandekod. Jag tror också att man kallade det för korståg i Baltikum. Och Karl den Store gjorde väl ett slakthus av det som idag är östra Tyskland när han kristnade de områdena. Dock utan att kalla det korståg.

Cello Jr sa...

@ Och varför skulle Karl den Stores nonchalans beträffande Genevekonventionen göra IS djuriska slaktande av sina offer mer aptitretande eller vad du försöker säga?

Anonym sa...

@Cello Jr 17:50
Vad får dig att tro att jag på något sätt skulle vilja ursäkta vad IS sysslar med? Jag vill fira både jul och midsommar, vilket också mina förfäder gjorde. Inte för att jag tror på några gudomar utan mer för att jag tror att ett samhälle behöver gemensamma riter att hålla samman kring. Och kristendomen tjänar inga poäng hos mig för den har approprierat julen och länge försökte förbjuda midsommar.

Cello Jr sa...

@anonym: ett simpelt missförstånd. Dina rader krävde en exeges över min förmåga. Hoppas att detta svar ej nödvändiggör något ytterligare svar. Teologiska dispyter kan bli
nog så tröttsamma. 😇

Anonym sa...

Midsommardagen är faktiskt Johannes döparens dag.
O Egypten, delar av nuvarande Turkiet och Syrien, bla Damaskus, var kristna före islam erövrade de områdena.