tisdag 19 april 2016

Nyval enda möjligheten

Foto: Astrid Nydahl
Det som nu sker i den svenska riksdagen och i det svenska regeringskansliet är ägnat att oroa. Efter Kaplans turné genom medierna - fascism, islamism och antisemitism - sluter den miljöpartistiska ledningen upp bakom honom, inga egentliga fel har begåtts, det förekommer en "israelisk kampanj" (Gahrton) mot honom, "etniska svenskar hade inte fått avgå" (Eriksson) och Kaplan själv är förstås vårt lands främste antifascist, anti-islamist och därtill judarnas bäste vän.

Finns det, efter de nu senast publicerade opinionssiffrorna, med Miljöpartiet farligt nära 4%-spärren, något annat verkligt val för den svenska socialdemokratin är att upplösa regeringen, gå till talmannen och sätta igång processen för nyval? Jag har svårt att se den senaste veckans förlopp som annat än ett förspel till ett sådant. Svenska folket svarar i undersökningar att de saknar förtroende för den här regeringen, "de gör ett dåligt jobb" tycks vara det samlade omdömet. I mina ögon är det bara förnamnet. Ett nyval skulle också ge klara besked om var i opinionen SD befinner sig efter det senaste halvårets förfärligt destruktiva utveckling.

Med en regering där Miljöpartiet ingår ser jag också uppenbara hot mot vår säkerhet. Den gråtande ministern Romson slog väl sista spiken i kistan när hon i morse kallade 11-septemberterrorn för "olyckor". Finns det nya lågnoteringar på väg? Alldeles säkert.


1 kommentar:

Cello Jr sa...

Håller helt med och har krävt det i andra kommentarfält plus på min blogg. För SD:s del tror jag på "chockerande" framgångar. Mycket tack vare/på grund av utplaceringen av "ensamkommande" yngre män med i många fall "bristfällig social kompetens".

7-klövern vågar nog inte. Å andra sidan, eftersom den migrationskritiska opinionen lär öka fram till 2018, så gjorde man klokt i att ha ett nvval i höst.