onsdag 16 mars 2016

Liv, Horace och Per Arnoldi

Vi är nog rätt många nu som lägger pannorna i djupa veck och därtill sakligt diskuterar den tv-serie som heter Liv och Horace i Europa.

Seriens grundidé, bildningsresan, är alltid god, men det som sätter fälleben för just denna är kanske en kombination av snål programtid och fnitter inbakat i sättet att tala, "typ", "liksom" och sådant. Jag följer förstås serien, det är bättre att se något som har en mening än att stirra sig trött på all den "underhållning" som svensk television numera sysslar med på heltid.

Bodil är en av dem som skriver seriöst kritiskt om serien.


Per Arnoldi är guiden i den danska programserien.


Ett annat sätt att göra det visar dansk tv i serien Langt ude med Arnoldi: 

Om du följer länken kommer du till seriens femte avsnitt. Utifrån det kan man se hela serien. Kulturhistoria när den är som bäst i televiserad form.

Kenneth Clark är förstås giganten på området. Om man går in på denna lilla aptitretare så finns hela hans fantastiska serie om Civilisationens historia där:


3 kommentarer:

Ipse Cogita! sa...

Tack för tipset gällande Per Arnoldi. Fullständigt glimrande och dessutom med glädje och humor. Som någon sa en gång (min bäste vän): man behöver inte vara gravallvarlig för att vara seriös.

Pers program värmer och tvingar fram tankar. Bara det att jag trott jag varit ensam om att tycka att gågatorna misslyckats med sin uppgift. Jag var inte ensam visade det sig.

Bodil Z sa...

Välgörande att titta och lyssna på.

Inre exil sa...

Tack till er båda, roligt att ni ville se!