lördag 27 juni 2015

En fruktansvärd fredag igår

Nej, inte den frodiga grönskan utan den svarta åskan där bakom... Foto: Astrid Nydahl
Det är Ramadan just nu. Begrunda innebörden av det och läs vad Per Gudmundson skriver i Svenska Dagbladet. Det finns inga undanflykter. Har inte funnits på länge. Det duger inte att, som David Cameron inför de slaktade brittiska offrens familjer säga, att detta "har inget med islam att göra". Om man inte är alldeles intelligensbefriad och oförmögen att se vad världen har att erbjuda oss inför Islamiska staten och terrorismen begrundar man dessa ord:
För ett år sedan utropade Islamiska Staten det återuppståndna Kalifatet. Årets ramadan är den första under denna nya era. Därför har IS uppmanat sina anhängare att begå terrorattacker världen över under den heliga månaden. Ett bara några dagar gammalt anförande från Islamiska Statens talesman Abu Muhammad al-Adnani riktade sig till ”Islamiska Statens soldater överallt”. Den heliga månaden skulle bli blodig. ”Det ligger slagfält framöver, detta är era vapen och här är ramadan”. Talesmannen betonade att ramadan ska bli ”en månad av katastrofer, nederlag och förnedring för otrogna överallt”.

5 kommentarer:

Steen sa...

De er udsmærket klar over, at det er nonsens, de taler. De ved, de står med en bombe, og den må bare ikke eksplodere op i deres ansigt. Det er, hvad jeg tror

Stefan Lundin sa...

När den s.k. arabiska åren började 2011 verkade västliga länder och medier tro att arabvärlden skulle ta ett steg mot liberalism och demokrati. Det visade sig blir tvärtom och visar också hur lite västliga makthavare och medier vet om arabiskt tänkande och kultur i stort. När väl inbromsningen kommer i våra länder, om den överhuvudtaget kommer, kan det vara för sent, vi dras med i moraset och fullt krig blir följden. Naiviteten inför den terror vi dagligen ser är monumental. När det gäller en politiker som David Cameron hade jag vissa förhoppningar men om han verkligen inte kopplar terrordåden till islam är han ju en nolla.

Anna sa...

"... visar också hur lite västliga makthavare och medier vet om arabiskt tänkande och kultur i stort."
Eller så är det just det de i toppen av hierarkin vet, medan de längre ner bara är marionetter som lockas med saftiga köttben.
Jag tror uppriktigt sagt att det finns maktcentra som vill oss i väst ont, som gärna vill se oss splittrade och hjälplösa.
Konspirationsteorier hade jag avfärdat det som för tio år sen, nu när jag drar strecken ser jag mönstret allt tydligare.

Inre exil sa...

Anna - vad är det för "streck" och "mönster" du ser? Vilka är dessa "maktcentra"? Säg det utan dimridåer så kanske vi förstår. Annars får det vara.

Anna sa...

Jag menar dessa kluster som äger i stort sett allt i världen. Globalisterna och deras betalda medlöpare. I den gruppen ingår män som Soros och företag som Monsanto (som stämmer bönder när säd spritt sig med vind och fåglar från granngårdar). Han är med och finansierar krisen i Ukraina. Vilka är det som tjänar på kriserna? Inte är det folken i Mellanöstern, Europa, Ryssland eller Ukraina. Det är det vanliga - makt och pengar.