fredag 5 september 2014

Sista vardagen för den här veckan...

Foto: Astrid Nydahl
Fredagarna har alltid ett skimmer av avslutning, sammanfattning... Jag är glad för fredagar ändå. När det doftar såpa från golven, tvätten är upphängd och middagen lagad slår jag mig till ro med det.

Igår kväll påminde Zlatan svenska folket var han kom ifrån - ett fattigt och trasigt hem på Rosengård. Hans historiska 50 mål kan ingen ta ifrån honom. Fotboll är inte mitt största intresse i livet. Men när jag erfar att tredjeklasspolitiker vill se honom död för att han är den han är, tycker jag att det är på sin plats att visa sin sympati och respekt för honom. Han är ett fenomen som fascinerar långt utanför fotbollsarenorna.

Med fredagen går jag in i en helg av medicinska förberedelser som bland annat består av två duschningar x 2 på söndagen med svampar jag fått på sjukhuset, och sedan en upprepning 05.30 på måndagsmorgonen. Det är mycket man numera ska göra själv i hemmet som förr i världen gjordes på sjukhusen. Men jag gör gärna det om jag slipper sova över där natten före operationen. Hemma är alltid hemma. Också i sammanhang som detta.

Jag kommer att se havet två gånger, först under fredagsförmiddagen och sedan på lördagen. Men söndagen får jag hålla mig hemma. Jag ska ta bilderna från havet - de inre bilderna, stämningarna - med mig för nästa vecka. Vårda dem, vara tacksam för att jag får möjligheten att sitta där i Tosteberga hamn, på Landön eller vid Åhusbryggan. Ett liv värt så mycket mer än annat. Ett liv i enkelhet och ödmjukhet.