lördag 13 september 2014


"Så snart man har överlämnat sig åt massan, fruktar man inte dess beröring."
(Elias Canetti: ur Massa och makt)

3 kommentarer:

Georg Svantesson sa...

Sverige har en regering som föraktar de svaga. Cancersjuka utförsäkras, arbetslösa ska svältas ut tills de tar låglönejobb, psykiskt sjuka tvingas till sysselsättning som de mår dåligt av. Och du vill stå utanför - eller ovanför - och låta bli att rösta bort denna regering. Det ser jag bara som ytterligare prov på den egoism som breder ut sig. Även om du anser dej stå ovan politiken så är det din mänskliga plikt att göra det lilla du kan för de svaga i samhället.

Inre exil sa...

Georg, jag är just en sådan människa du beskriver: sjuk, fattigpensionerad sedan 2013 eftersom jag inte längre kunde jaga frilansuppdrag. Jag skulle så gärna bidra till att rösta bort de skurkar som styr Sverige - om jag trodde att det gjorde skillnad. I natt står vi där med en ny samling skurkar. Därför stannar jag hemma. Jag är inte egoist. Däremot har jag förlorat alla illusioner.

Georg Svantesson sa...

Bäste Thomas, en del skurkar är mindre skurkaktiga än andra. Hellre en vänsterregering än fortsatt alliansstyre med den nedlåtande människosyn den står för. Det leder inte till paradiset, men till ett något bättre liv för de som bäst behöver det. Inte heller jag röstar med entusiasm, men jag har inte heller samvete att låta bli.
Georg