tisdag 2 september 2014

Roger Scruton: “Not wanting to rock the multicultural community boat”


Det finns alltid skäl att  läsa Roger Scrutons kommentarer till samtidens problem. Låt oss alltså återvända till groomingskandalens Rotherham. 
Ordinary people are so intimidated by this that they repeat the doctrines, like religious mantras which they hope will keep them safe in hostile territory. Hence people in Britain have accepted without resistance the huge transformations that have been inflicted on them over the last thirty years, largely by activists working through the Labour Party.
They have accepted immigration policies that have filled our cities with disaffected Muslims, many of whom have now gone to fight against us in Syria and Iraq. They have accepted the growth of Islamic schools in which children are taught to prepare themselves for jihad against the surrounding social order. They have accepted the constant denigration of their country, its institutions and its inherited religion, for the simple reason that these things are theirs and therefore tainted with forbidden loyalties. 
Det är i artikeln om de pakistanska, muslimska männens våldtäkter och förnedring av 1.400 flickor i Rotherham som orden ovan finns med. Jag rekommenderar er att läsa hela artikeln.

Scruton skriver också:
"And when the truth is expressed at last, nobody is fired, no arrests are made, and the elected Police and Communities Commissioner for Rotherham, although forced to resign from the Labour Party, refuses to resign from his job. After a few weeks all will have been swept under the carpet, and the work of destruction can resume."
Om det slutar så, då undrar jag om något europeiskt land alls är villigt att lära sig läxan, eller om allt bara ska gå flera varv runt på samma katastrofala sätt. Samhällen som tycks sakna något så viktigt som självbevarelsedrift är förstås dömda till undergång. Det är en läxa som gäller både för britterna och svenskarna - vilka inte ens tycks i närheten av en offentlig debatt och uppgörelse. Man ska ju passa sig för att få en av tidens mest använda stämplar i pannan - bäst då att tiga om övergreppen.


3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Har det gått att få bukt med pedofilismen i den jättestora katolska kyrkan borde det inte vara svårare att få grepp på grupper av muslimska missdådare med samma inställning.

Anonym sa...

björn nilsson

pedofili var ingenting jesus förespråkade, däremot hade mohammed inte något emot sådant. ett missbruk går att bekämpa - men enbart utifrån en uppfattning som är grundad i att det är fel. detta problem gäller på tok för mycket inom islam, vilket är skrämmande tydligt för den som orkar befatta sig med islams urkund och många av de traditioner som är sprungna ur densamma. kvinnosynen - jämför jesus och mohammed. synen på "den andre" (de "otrogna") överhuvudtaget - natt och dag.

när man talar om ett islam som är förenligt med vår kristna värdegrund (och denna grund finns även hos ateisten, vänsterradikal eller ej, vare sig han vill det eller inte) handlar det till stor del om ett önsketänkande. en dröm - och ett gigantiskt arbete som inte lär ske av självt.

när integrationsministern i dagarna - tillsammans med ledande muslimska företrädare i sverige - går ut och varnar för att islamismen kan leda till "islamofobi" samtidigt som människor av annan åsikt och ras massavrättas av svenska och andra europeiska muslimska medborgare, då bör man besinna sig och ställa sig frågan: vad är det som egentligen pågår i vårt land?

i vårt i grunden kristna land.

einar a

ps. jag kommer förrsten att tänka på ett fint gammalt svenskt ordstäv som sammanfattar läget: "Gör er av med de ilskna hundarna, sa vargen till fåren."

Cello Jr sa...

Thomas skriver att samhällen som saknar självbevarelsedrift är dömda till undergång. Men det är ett rop i öknen, för svenskarna är upptagna med att tävla i SD-hat på Facebook. Självbevarelsedriften borde fått Thomas att överse med SD:s alla skönhetsfläckar, att se SD som ett vapen att använda mot den inre fienden, dvs. den massmedia och riksdag. Så varför valde Thomas bort SD i riksdagvalet?

Sedan Björn Nilssons ogenomtänkta jämförelse mellan den katolska kyrkan och shia- och sunni-muslimer, ungefär som att jämföra protestanter med katoliker.

Det låter som en besvärjelse, som att vissla i mörkret, när han optimistiskt tror att de muslimska pedofilgängen kan nedtryckas som de katolska pedofilprästerna.

Förresten, det problemet existerar väl fortfarande?

Det hela påminner om huvudlösa jämförelser mellan Ku Klux Klan och ISIS. KKK som kristna fanatiker, ISIS som muslimska motsvarigheter.

Men faktum är att KKK aldrig annat än lokalt i USA hotat demokratin, att KKK visserligen lynchat och mördat, men på en skala som är betydligt blygsammare än ISIS.

Så alla försök att bagatellisera eller minimera ISIS-hotet med jämförelser med kristna fanatiker är
ett självbedrägeri och propaganda som spelar ISIS i händerna.

Tyvärr vanligt, vilket får mig att tro att det som Scruton och Thomas varnar för kommer att inträffa: västerlandets undergång.