onsdag 11 april 2012

Avbildningens förbannelse.

Ur min bok Förensligandet (Typsnittsarna, 2000). Klicka på bokuppslaget för läsbart format. Texten är förvisso skriven långt innan den lilla digitalkameran gjorde entré i de flestas liv, men äger alltjämt sin giltighet. Det är tankar som dessa som också upptar mig inför resan. Hur mycket ska jag bara se och minnas, hur mycket av det måste också dokumenteras?

2 kommentarer:

Hanne H sa...

Under din planlagte rejse tror jeg, at du blot skal se og mindes. På den måde registrerer du hvad du senere benytter i dit forfatterskab. Og gennem dine tekster dokumenterer du således ikke blot, at du 'were there', men - og det er uendeligt mere interessant - også hvordan dine indtryk står i relation til vores liv og opfattelse af den verden vi lever i.

Inre exil sa...

Tack Hanne, jag tror du har alldeles rätt. Det jag ska koncentrera mig på är att skriva ner allt medan det pågår, om det så är en människa jag intervjuar eller ett landskap som passerar förbi. Jag har för vana att aldrig skriva färdiga texter på resa. Fragmenten jag har med mig hem får bli underlag för det.