söndag 8 april 2012

Landön. Påskdagen.

Som en liten spets ut i Östersjön ligger Landön. Dagens sittning ägde rum där. Ute i vattnet stod några av byns fiskegubbar, det gör de nästan året runt. Vattnet silverglittrade emot oss.

Kustremsan är nästan öde, kylan i vinden välkomnar inte soldyrkarna. Just därför var det som gjort för mig idag. Tyst, blå himmel, svanar i vattnet. Längst bort i horisonten syns Stenshuvud.

Landön hade varit den perfekta tillflyktsorten, om inte en campingplats hade brett ut sig i närheten av det gamla fiskeläget. Ljuden därifrån kan vara outhärdliga sommartid. Men trots att många redan anlänt med sina husvagnar var det fridfullt idag. När jag ser dem sitta med kaffet utanför husvagnarna tänker jag att jag nog ändå förstår dem (trots att jag aldrig själv skulle klara att bo med så många människor inpå mig).

Efter kaffe och ostsmörgås vandrade jag utmed stranden. Fick taget en ny bild till blogghuvudet, en miljö som andas både solitär frid och frihet. Den kan inte köpas för pengar, men när man letar hittar man den, också här i tättbefolkade Skåne.

Inga kommentarer: