tisdag 31 januari 2012

Min nya bok på Lissabonresa. Utan mig förstås.

Idag har min nya bok anlänt till Lissabon. I god tradition har den fått följa med på ett anständigt fik, högt upp i staden, där bebyggelsen påpassligt stupar ner mot kvarteren utmed floden Tejo. Är du själv intresserad av att läsa Kulturen vid stupet nästa gång du sitter på café kan du läsa mer om den här. Vill du beställa den så skickar du ett mail till mig: thomas.nydahl@gmail.com

Klickar du på bilden från Lissabon, och den på bokomslaget, blir allt så mycket tydligare. Fotograf och ständig Lissabonresenär: Krister Renard.

Bokens innehållsförteckning ser du här:

1/ Kulturellt självmord eller temporär svacka? Om litteraturen, kulturen och offentligheten i det nya nöjessamhället. 2/ Krogar och skyttegravar. Om radikalkonservativa tyskar och effekterna av Första världskriget. 3/ Melankoli eller ärftlig psykisk sjukdom? 4/ Sorgens och glädjens minnen. En betraktelse om vänskap och trettio års diktning av Per Helge. 5/ Albanska frågor och några svar. 6/ Att vara bröd och plåster för andra människor. Exemplen Etty Hillesum och Zenta Maurina. 7/ Att vägra vara en perfekt människa. Om den danske författaren Jørgen Leth. 8/ Författare bakom Berlinmuren – en mosaik och ett minne. 9/ Fadon mellan vaggan och moderniteten. 10/ Det totalitäras frestelse. 11/ Wafa Sultan och den hatande guden. 12/ Anders Johansson, hembygden och konsten. 13/ Janna Thorström – ”Mina skrangliga ben lärde mitt hjärta att gå.” 14/ Sommarsamtal med mig själv.

2 kommentarer:

annannan sa...

Fint. Men kallt torde det ha varit där i skuggan. Bara en skandinav skulle ha fått för sig att sitta ute med sitt kaffe (en garoto ser det ut som i det här fallet, men dom har för mycket mjölk i kaffet i Lissabon, förresten, pingo ska det vara som i Porto, espresso med en liten skvätt mjölk bara), tills nya antiröklagstiftningen kom för några år sedan. Nu sitter portugiserna ute i ur och nästan till och med i skur.

Jag skulle ha tagit en motvalls bild på din bok när jag satt i den påtvingade förstaklassfåtöljen (överbokning så till den grad) på flyget till Porto och läste den!

Inre exil sa...

Synd att du inte tog en sådan bild Anna. När jag själv avstår från resa blir jag glad att se att min bok ändå tar sig runt i världen - som ställföreträdande.