torsdag 11 november 2010

Beskjutna bussar i Kristianstad.

Resecentrum, Kristianstad. Linje 1 längst fram.
Bilden tagen i april 2010.

Nu har Malmö kommit till Kristianstad - i ännu ett avseende. Bussen jag brukar åka med, linje ett, blev beskjuten! Två stycken rentav. Är det en tillfällighet att det sker på Gamlegården? Får man tipsa den lokala blaskan att starta en kampanj? Varför inte kalla den Vi älskar Kristianstad? Blaskan ägs av Sydsvenskan så kampanjen skulle kunna samordnas med den i Malmö. Skicka in dina bilder, visa oss de särskilt älskvärda platserna i Kristianstad!!! Gör vi det redan nu så blir inte fler bussar beskjutna och allt är frid och fröjd (liksom i Malmö, där inga beskjutningar alls sker längre - eller hur det nu var...)

PS: Notera att artikeln i Blaskan inte går att kommentera. Så fort ett ämne bränner lite grand tar man bort denna funktion. Det är en klädsam demokratisk ordning.

Uppdatering lördag: Trots Sydsvenskans kärlek och polisens gripande av den så kallade Lasermannen 2 fortsätter skjutandet i Malmö. Läs på. Gör läxan.

6 kommentarer:

Christer Eriksson sa...

Antagligen får vi snart se en ny dokumentär av Lena Sundström som påvisar hur tryggt det är att åka buss i Malmö och Kristianstad, och i synnerhet stadsdelarna Rosengård och Gamlegården.:-)

Inre exil sa...

Christer, hon har ju redan gjort en dokumentär om Kristianstad! Det är i den hon hetsar mot mig, och det är den hon blivit nominerad till Stora journalistpriset för. "Förnyelse av tv-mediet" kallas hennes lögner!

Christer Eriksson sa...

Thomas
Jag vet, men problemet med Lena Sundström är att hon är en propagandist som saknar all form av intellektuell hederlighet och saknar, till skillnad från dig, en intellektuell plattform och analytisk läggning.

Frederick sa...

Har märkt att även SDS tycks vara selektiva med vilka artiklar man kan kommentera samt uttrycka om man är arg, glad, nyfiken eller likgiltig inför.

Antingen får man vara konsekvent eller så får man dra in möjligheten till kommentarer.

Blir märkligt annars.

Inre exil sa...

Frederick, jag tror att konsekvensen kommer att bli att man bara kan skriva en kommentar i okontroversiella artiklar och att länkningsmöjligheten kommer att försvinna hel. Etablissemanget måste "skydda sig" mot olämpliga uppfattningar och verklighetsbilder.

Frederick sa...

Thomas,

För en kort tid sen hade jag inte trott att det skulle bli så. Men jag befarar starkt att du har rätt. På kort tid har jag redan märkt starka tendenser till detta.