onsdag 10 november 2010

Sverigedemokraterna på Stureplan.

Är det ett plus för henne eller för honom? Hon heter Alexandra Brunell och presenterar sig som "en galen 20-åring bosatt i Stockholm." Hennes blogg sägs handla om ett "liv som Jimmie Åkessons sekreterare samt mitt liv som stureplansprofil". Hade jag haft några som helst politiska ambitioner hade jag aktat mig noga för att anställa en bimbo som sekreterare. Jag ser på nätet att SD:s kanslichef, Mikael Valtersson, "menar att det kan vara en fördel för Sverigedemokraterna att anställa personer med kontakter runt Stureplan i Stockholm. – Egentligen är inte det något fel. Vårt problem sen tidigare är att vi har en image av att vara väldigt mycket landsbygd och unga män med relativt låg utbildning. Vill vi växa i Stockholm är det ju bra att vi får personer med en lite annan bild, säger han."

Jag har tidigare skrivit om Björn Söder här i bloggen och undrat vad man förväntar sig för kultursyn av hans nationella referenser. Det har vi sedan september svaret på: färöisk etnopop, svenska deckare och filmer av Jönssonligan-sort. Nu vet vi också att det är Stureplan som ska bli norm för partiets framtidssatsning. Kanske är det enda vägen att gå? Rakt i famnen på modelejon, kokainsnortare och andra "kontakter".

Jimmie Åkesson säger till Aftonbladet: "Det är människor med väldigt blandade kompetenser som har sökt. Vi sökte väldigt brett." Och nog har man sökt brett när man fångat denna dam från Stureplan, med allt vad en sådan verklighetsförankring kan antas bidra med. Eller ska hon bara stenografera i Åkessons stol?

Jag ställer frågan igen: är det ett plus för henne eller för honom? Man kan låta bli att svara och istället konstatera att nationalisterna redan tagit första steget till att bli en inlemmad del av den stockholmska media- och tyckaröverheten, med allt vad det innebär av höga löner, tjusiga damer under armen och en och annan person med "en lite annan bild", som Valtersson uttryckte det.

PS: Brunell uppger att hennes intressen är "politik, shopping, resor, mode, skönhet, hälsa och party!!!"

Foto: A. Nydahl

9 kommentarer:

JohannaV sa...

I och för sig skulle jag inte lita på något som Aftonblaskan påstår att Valtersson eller annan sd:are sagt. MEN Brunells blogg talar för sig själv. Hon ÄR lika korkad som hon ser ut. (och och man orkar läsa kommentarerna, några hann jag med, kan man uttyda att de som framför kritik mot det nya "tillskottet" ses som ... avundsjuka.

Jag hinner inte läsa mkt ikväll men konstaterar att jag misstagit mig på Åkesson. Jag trodde faktiskt inte att han skulle visa så dåligt omdöme.

SD är tydligen bara intresserad av att tillfredsställa gloparna i ungdomspartiet. Vi har en oproportionerligt stort antal unga i partiet, vilket både är glädjande och samtidigt MYCKET oroväckande. Vad SD behöver är välutbildade mogna människor med livserfarenhet och jag trodde Åkesson och co var medvetna om det nödvändiga att locka fler sådana till partiet för att vi ska kunna överleva 2014 års val OCH arbeta långsiktigt för mer "Danske tilstander" i landet.

Nä, det var ingen rolig läsning. Jag hade gjort en mental överenskommelse att hjälpa i partiet i riksdagen och först efteråt ta ställning till vidare engagemang. Man behöver bara surfa runt och snacka runt lite för att upptäcka att fler tycker som jag här. Nämligen att smekmånaden är över. Nu vill vi se tråkigt ihärdigt parlamentariskt arbete från våra folkvalda - inte blonderade idioter som lever för ett par nya skor och för att synas.

Om inte SD inser sitt stora misstag lär de räkna med en mycket obehaglig överraskning. De kan inte räkna med att fotfolket tål och slätar i samma hög grad som tidigare.

SD har dock visat att ett nytt parti kan komma in i riksdagen. De ska dock inte tar för givet att den kunskapen kan användas till att lansera ett nytt parti kritisk till mångkultur och obegränsad invandring. För mig är norska Fremskrittspartiet ett större föredöme än Dansk Folkeparti i vissa frågor. Sd kanske får vara beredd på konkurrens även på de frågor de hittills varit ensamma om att driva.

JohannaV sa...

"SD har dock visat att ett nytt parti kan komma in i riksdagen. De ska dock inte tar för givet att den kunskapen kan användas till att lansera ett nytt parti kritisk till mångkultur och obegränsad invandring."

I meningen ovan ska det stå: De ska dock inte ta för givet att den kunskapen INTE kan användas till att lansera ett nytt parti ...

Frederick sa...

Frågan är ju också om inte ett nytt parti utan rötter i nazism och högerextremism hade vunnit fler "öppna" sympatisörer.

Fremskrittspartiet är ju snarast ett marknadsliberalt och högerliberalt parti med högerpopulistiska inslag och ligger väl i vissa avseenden närmre Geert Wilders parti än Sverigedemokraterna.

Jag tror dock att de hade stött på lika hård kritik från sina motståndare. Folkpartiet kan ju knappast anklagas för att ha en grumlig partihistorik (snarare tvärtom), men trycks ändå ut i kylan varje gång de kommit med förslag som t ex språktest.

Om de etablerade partierna hade vågat debatterar mångkulturalismens baksidor hade det ju inte behövts några små nationalistiska populistpartier överhuvudtaget. Så frågan är om en attitydförändring bland de etablerade partierna inte är att föredra. Risken är annars att det uppstår små enfrågepartier, där integrationsfrågan tar över allt och där tokar, lycksökare, missnöjeskufar och skuggfigurer snarare än drivna och ambitiösa folkvalda politiker blir norm.

Steen sa...

"Håll ut kära vänner, snart kommer en ny smaskig blogg med inriktning på mitt privata liv samt självklart mitt liv som Jimmie Åkessons sekreterare i Sverigedemokraterna. Massa bilder på mig utlovas och skvaller från maktens korridorer här i Sveriges riksdag..."

Suk ! Det ser ud til at tabloiderne bare skal sidde og vente på, at de skandaler hun kan lave dumper ned i deres turban. Det fremgår ikke at hun har nogle kvalifikationer (sprog, admintration osv.)- det kan en 20 årig vel også dårligt have nået. Suk igen !

Frederick sa...

Var precis inne på hennes blogg. Ja, herregud vad ska man säga.

Finns Alexandra Brunell eller är hon kanske en installation av Konstfack?

SD måste ju vara... eh.. glada?

Anonym sa...

Måste en sekreterare numer vara en ful äldre kvinna, en gubbe med skägg eller en HBTQ-person?
Inlägget luktar politiskt korrekt skurhink och greidersk flanellskjorta.

/Kalle

Inre exil sa...

Du är roligt du Kalle, du tror att det handlar om utseende. Du kanske befinner dig på samma nivå som hon och har skönhet och party som intressen? Kom igen, bättre kan du.

Anonym sa...

Svårt förstå att det här skulle vara på allvar, det är lite för dumt.

Nils sa...

Vill bara påpeka att några av Sveriges bästa förlag, tidskrifter, Boklådor och antikvariat ligger vid Stureplan.