onsdag 10 november 2010

Sverigedemokraterna på Stureplan.

Är det ett plus för henne eller för honom? Hon heter Alexandra Brunell och presenterar sig som "en galen 20-åring bosatt i Stockholm." Hennes blogg sägs handla om ett "liv som Jimmie Åkessons sekreterare samt mitt liv som stureplansprofil". Hade jag haft några som helst politiska ambitioner hade jag aktat mig noga för att anställa en bimbo som sekreterare. Jag ser på nätet att SD:s kanslichef, Mikael Valtersson, "menar att det kan vara en fördel för Sverigedemokraterna att anställa personer med kontakter runt Stureplan i Stockholm. – Egentligen är inte det något fel. Vårt problem sen tidigare är att vi har en image av att vara väldigt mycket landsbygd och unga män med relativt låg utbildning. Vill vi växa i Stockholm är det ju bra att vi får personer med en lite annan bild, säger han."

Jag har tidigare skrivit om Björn Söder här i bloggen och undrat vad man förväntar sig för kultursyn av hans nationella referenser. Det har vi sedan september svaret på: färöisk etnopop, svenska deckare och filmer av Jönssonligan-sort. Nu vet vi också att det är Stureplan som ska bli norm för partiets framtidssatsning. Kanske är det enda vägen att gå? Rakt i famnen på modelejon, kokainsnortare och andra "kontakter".

Jimmie Åkesson säger till Aftonbladet: "Det är människor med väldigt blandade kompetenser som har sökt. Vi sökte väldigt brett." Och nog har man sökt brett när man fångat denna dam från Stureplan, med allt vad en sådan verklighetsförankring kan antas bidra med. Eller ska hon bara stenografera i Åkessons stol?

Jag ställer frågan igen: är det ett plus för henne eller för honom? Man kan låta bli att svara och istället konstatera att nationalisterna redan tagit första steget till att bli en inlemmad del av den stockholmska media- och tyckaröverheten, med allt vad det innebär av höga löner, tjusiga damer under armen och en och annan person med "en lite annan bild", som Valtersson uttryckte det.

PS: Brunell uppger att hennes intressen är "politik, shopping, resor, mode, skönhet, hälsa och party!!!"

Foto: A. Nydahl