måndag 18 september 2017

Veckans första dag, hösten i antågande... och nazister marscherar mot döden medan islamister spränger

Foto: Astrid Nydahl
Det finns dagar som kraftfullare och myndigare än andra säger oss att hösten nu är i antågande på allvar. Söndagen, med all sin ljuvliga prakt i form av klarblå himmel, spegelblankt havsvatten och mot kinden värmande solsken, blev just en sådan dag. 

Foto: Astrid Nydahl

Det som talade emot ljuvligheterna kom redan mycket tidigt. Halv fem på morgonen låg dimman tät över nejden. Lite längre fram tog Astrid kameran med sig ut och började dokumentera skönheten. Den här veckan får börja med några exempel. Resten av bilderna är så vackra att jag kommer att använda dem framöver. Önskar alla er läsare en någorlunda uthärdlig vecka, trots att Helvetet hela tiden bankar på Europas portar.

Eller som Hynek Pallas formulerar det: 
"Minnet (är) alltid kort när det gäller fascismen. Det ligger i vår natur att sedan andra världskriget placera denna i en apolitisk sfär, i den absoluta ondskan. Vilket gör att många struntar i fascismen när den inte syns. Ändå blundar (hoppas?) lika många när nya organisationer dyker upp. Som om nazistiska grupper inte var hatbrott i sig: deras mål är folkmord..."
Hur kan det komma sig att såväl nazister som islamister kan promenera omkring obekymrat på vårt lands gator och torg? Har vi efterkrigstida människor ingenting förstått? Nöjer vi oss med okunskapens väg till mänsklig lycka och trivsel? Då är det i så fall riktigt, riktigt synd om oss.


Foto: Astrid Nydahl


Då är det dags för en uppdatering: Anita Goldman skriver klokt idag i DN:
”Vi varken får eller kan väga in symbolfrågor när vi ger tillstånd”, säger chefen för Göteborgspolisen som svar på kritiken över att nazister ges tillstånd att marschera genom centrala Göteborg och alldeles invid synagogan på självaste jom kippur, den mest heliga dagen i den judiska kalendern (29-30 september). Efter protester och JO-anmälningar har polisen i Göteborg nu producerat ett flygblad där de uppmanar nazisterna att inte demonstrera taktfast med fanor eller gemensamma hälsningsrop, ”som vid en samlad bedömning skulle kunna kopplas till demonstrationsformer och uppträdande vid nationalsocialistiska demonstrationer under 1930- och 1940-talen.”Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Vad vill polisen att jag skall ”koppla till” när nazisterna marcherar förbi den synagoga som är så starkt förbunden till min uppväxt i Göteborg? Kanske till Sverige 2017, där judar skall sitta och huka av rädsla och obehag i synagogan på jom kippur. Tycker Göteborgspolisen att de inte skall vara rädda för att polisen är där? En polis säger att ”det handlar om att reducera brott innan dessa begås.” Som om nazismen i sig inte är ett brott mot mänskligheten.

3 kommentarer:

Lasse sa...

Nazisterna var 50 stycken och totalt lär det finnas femhundra organiserade nazister i ert land, Sverige.
Svenska media älskar den här typen av upptåg och alla kan enas om hur förskräckligt det var att polisen inte med våld bröt upp marschen och arresterade dem.

Låt oss tänka lite längre. Är det önskvärt att man i Sverige förbjuder folksamlingar om 3-10 personer och med liknande kostymer att samlas i gathörn?

Spåren förskräcker.

Lasse sa...

Var är demonstrationerna mot den här typen av importerad kriminalitet?
Sverige är snart ett land där den starkare härskar.
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/vittne-hotat-av-anh%C3%B6riga-till-d%C3%B6md-1.4643908

Thomas Nydahl sa...

Lasse, den importerade kriminaliteten har alltid plågat vårt arma land: först på 1900-talet var väl den från Tyskland importerade nationalsocialismen och den ryska bolsjevismen, båda plågsamma ideologier som fortfarande tycks ha hälsan och vara aktiva, medan den kriminalitet vi nu importerar, vilket ditt exempel från Göteborg visar, går att hänföra till familje- och klanbaserade nätverk av arabiska och asiatiska brottslingar som lärt sig att Sverige är ett underbart lättlurat och lättplundrat land. Man ska naturligtvis också förstå att den islamistiska brottskulturen är importerad. I högsta grad importerad! Som du också skriver: spåren förskräcker, oavsett kostymer och uniformer! Tack för dina kommentarer idag.