torsdag 7 september 2017

Första höstkänslan vid Östersjön

Foto: Astrid Nydahl
Dagens regn vid Landön trotsade jag. Tog ut stolen och bordet, ställde fram kaffet, koppen och den hemlagade biffen. Det gick hur bra som helst att fika och njuta trots den våta luften. Men det var första gången i år som jag verkligen kände den där höstluften smyga sig in under kläderna.

Blev uppringd i morse av ögonkliniken. De hade fått ett återbud, så redan på tisdag ska jag göra min grå starr-operation. Först knöt sig nerverna, men rätt snart tog glädjen över. Tid för skönlitterär läsning i höst med andra ord. Och så ska jag byta höger slipade glasöga mot fönsterglas. Bara en sådan sak kan bekräfta att det finns hopp också för en åldrande man, i alla fall när det gäller sjukdomar och deras motmedel.

Dagarna går nu till arbetet med nya boken. Beställningarna trillar in med ojämna mellanrum. De är nu ungefär hälften av det antal som behövs för att det ska bli en tryckt bok. Jag har gott hopp om att det kommer att lyckas, så som det brukar göra.


4 kommentarer:

Steen sa...

Underbare høstbilder. Kvinder er de bedste naturfotografer. Hils fotografen !

Thomas Nydahl sa...

Hon hälsar tillbaka och tackar!

elina sa...

Lycka till Starroperation är snabb och enkel. Efter tio minuter gick min gubbe ut och sedan kastade han också glasögonen.

Thomas Nydahl sa...

Tack Elina, jag ser fram emot att till en början kasta höger glasöga!