torsdag 12 september 2024

Utflykt i en Volvo 240

Foto: Astrid Nydahl
 

Vår gamle granne och vän på Byholmsvägen kör en gammal Volvo, förmodligen är modellen en 240 från 1970-talet. Den är så välvårdad att man förstår hur länge en bil kan vara hållbar om den sköts på rätt sätt.

Igår kom han och plockade upp oss på Kapellgatan. Jag hade förberett stor termos med kaffe, brett mackor och tagit fram kanelbullar. Därtill Astrids nygjorda äpplekaka, och så iväg mot Åhuskusten! Med ett lätt regn mot kroppen satte vi oss på Evenemangsplatsen. Gunnar berättade om sin barndom då man åkte ångloksdrivet tåg hit. Platsen var ändhållplats och hit reste alla badsugna.

Efter kustsittningen blev det två butiker så vi kunde fylla på förråden av livsmedel - och ja, erkänner syndaren: behovet av portugisiskt rödvin. Allt gott och väl också för psyket när kroppen fått sitt.

Min trasiga lekamen tog mycket stryk, trots att jag för det mesta satt helt stilla. Men det var en fantastisk dag, gjord möjlig av Gunnar, en av världens snällaste och generösaste människor. Snart 80 ställer han gärna upp. Åren som grannar har förstärkt vår vänskap. 

Se kultbilen i Tokyo här: https://www.svd.se/a/kwEdG9/volvo-240-hetaste-bilen-i-tokyo 

Inga kommentarer: