torsdag 20 oktober 2022

På totalen eller rent faktiskt? SD-nytt i riksdagen

Skärmdump Svenska Dagbladet onsdag

 ”Men kylan blir också mindre kall vilket gör att det är väsentligt färre som dör av kyla i dag, på totalen, om man kan prata i de ordalagen, så är det någonting positivt som har hänt.

Elsa Widding, nyinvald för SD i riksdagen, citerad i Svenska Dagbladet.


De flesta problem – mänskliga och andra – kan på totalen vara andra än de påstås vara. Hör igen: på totalen!


Vad är detta begrepp annat än snömos? Jag är ju så glad att jag, på totalen, slipper frysa i vinter.

Det finns så mycket annat elände, men det är lättare att leva med om man på Widding-vis betraktar det på totalen.

3 kommentarer:

Stefan Lundin sa...

Stor respekt för Elsa Widding som är en av få som verkligen läst rapporterna från IPCC. Nu blir det åtminstone debatt om klimatet och inte som förr ensidig, närmast religiös tro på att vi går mot varmare tider med stormsteg. Uppfriskande, således.

Staffan Ohlsson sa...

Widding har också noterat att IPCC senast (2021) utsagt, att vad man dessförinnan (2013) och kanske 1990 prognostiserade, inte har inträffat. Utvecklingen har blivit klart mer ”positiv” än deras datamodeller visat skulle ske! Widding har dessutom en gedigen branschkunskap
och ett stort nätverk med pensionerade experter inom relevanta områden. Det finns knappast någon annan riksdagsledamot med motsvarande kunskap i ämnet.

Motdebattören ansåg att hon skulle gå ut och lyssna på barnen!? Antiklimatförnekarna/ antiklimatskeptIkerna uttrycker sig på sådant sätt att talet om religonssubstitut framstår som befogat.

Inre exil sa...

Tack till båda. Ska läsa på bättre innan jag skriver mer.