lördag 20 augusti 2022

Går du och röstar 11 september? Arma människa

Foto: Astrid Nydahl
 

Det sägs att val äger rum i vårt arma land inom kort. Om man ska välja, måste det finns något att välja mellan. Vad finns det att välja mellan i krigstid, med det som också höga politiker nu vågar kalla en krigsekonomi?

 

Om jag gjorde annat än rev sönder min valsedel skulle jag sannerligen inte ha röstat på något politiskt parti som nu är representerat i riksdagen.

 

Jag skulle inte heller ha tagit en blank röstsedel och fyllt i något jag föredrar. Det liknar bara allt för mycket Kalle Anka och Pippi Långstrump i valbåsen (och betraktas som ”humor”).

 

I varje fritt samhälle ges det rösträtt. Det är inte detsamma som röstplikt eller rösttvång. 


Mina politiska ställningstaganden bygger aldrig på känslor. Förnuftsstyrda handlingar byggde det Sverige som sedan målmedvetet raseras. Ingenting kommer att förändras. Destruktionen kommer att fortgå med oförminskad kraft. Den destruktionen kan i vinter driva människor från hus och hem. Den kan leda väletablerade företag in i konkursernas helvete.

 

Destruktionen var en del av det förkrigstida Europa. När kriget nu rasar ökar förstörelselustan. Man kunde ta fram klassiker som Ekelund, Cioran och Canetti för att ge filosofiska exempel, men jag tror inte det behövs. 


***


Det finns skäl att också uppmärksamma det faktum att EU förmodligen sätter stopp för utbetalningar i ett så kallat "högkostnadsskydd". Vem faller i vinter? Hur många blir vi? Vilka skulder kommer vi att bära med oss? Läs här i Svenska Dagbladet.


 

 

5 kommentarer:

Magnus Ström sa...

Der är ingen "krigsekonomi" eller Putin som stängt av hälften av våra kärnkraftverk. Det har svenska politiker gjort. Så du har rätt i att det inte finns någon att rösta på, varför skall vi rösta på de som har ställt till med eländet?

Stefan Lundin sa...

EU styr oss redan till 30 % legalt sett och vill hela tiden öka sin makt mot federalism. Tyvärr diskuteras det alldeles för lite i vår media. Gjorde britterna rätt som gick ur? Det får framtiden utvisa men hittills klarar man sig ganska bra och London är fortfarande Europas finansiella centrum.

Peter Gerhard sa...

Jag läser dig varje dag. Och, ja, jag ska verkligen rösta i årets val.

PETER

elina sa...

Jag röstade inte i förra valet eftersom jag var i USA på långvandring. Det kändes bra när jag kom hem i slutet oktober och politikerna än grälade i sandlådan. Jag hade inte gett min röst till det spektaklet.
Så lika i år.

Bengt-Erik sa...

Enligt dem är vi alla ”väljare ”! Ur SvD-artikeln:

”Finns det en risk att det som väljarna kanske hoppas på, ett brett stöd, inte är tillåtet?

– Jag tror att väljarna fortfarande ska vara aktiva och se över sin energiförbrukning.”