torsdag 11 augusti 2022

Elpris-rekord i morgon fredag

"Elpriset rusar i Sverige, och särskilt i den södra delen av landet. I elområde 4, som innefattar södra Götaland, är kostnaden under torsdagen 2,93 kronor per kilowattimme.

På fredagen kommer kostnaden per kilowattimme att gå upp till 4,47 kronor – en ökning med 52 procent, och det högsta priset någonsin, enligt den nordiska elbörsen Nordpool.

Den tidigare toppnivån var den 21 december förra året. Även då rusade priset på kort tid under ett par dagar och var som mest uppe på 4,26 kronor per kilowattimme, innan det sjönk tillbaka till runt 1,44 kronor."

***

Ska vi behöva lämna vårt hem? Hur mycket kan man stänga av, och var går smärtgränsen för inomhustemperaturen i övriga delar av huset. Är det förmätet att låta det stanna vid fjorton grader här hemma? Vi provade femton grader förra vintern när elen var som dyrast, och jämfört med dessa nya priser, nästan fyra och femtio, var det ingenting.

 

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi lever nu i en tid av femte-kolonnare , kakabaver , farmarbarer , liten stygg dvärg mm.mm. Det kommer att bli värre innan det blir bättre , men riktigt BRA lär det aldrig bli igen! Det enda som blir bättre och ljusare med åren är alla goda och trevliga minnen från en sedan länge svunnen tid..
Man skall dock inte gräva ner sig i dessa för mycket utan använda den källan till styrketräning.

Eländet kryddas nu även av s.k. politiker som skall exponera sig i en månads tid. Undras när "datorhaveriet" kommer på valkvällen denna gång ? Sist var det väl runt 20:30 ?