söndag 3 juli 2022

Skamlösheten. Den politiska lögnens poker-face

Foto: Astrid Nydahl
 

Skamlösheten? Att hålla god min i elakt spel. Hela den socialdemokratiska ledningen gör ju detta på heltid.

Statsministern låter sig citeras med rosenröda ord om svensk vapenindustri och dess höga kvalitet:

"Den här upprustningen är en stor möjlighet för svensk försvarsindustri. Vi har bra prylar. De är kostnadseffektiva också, säger hon vid en presskonferens efter EU-toppmötet." (Här)

Vi har bra prylar är alltså ramsan som svenska folket bör kunna utantill.

I de turkiska tortyrkamrarna krävs det också bra prylar. Hur långt är den svenska regeringen beredd att gå, för att sultanen ska släppa in oss i NATO? Är Turkiet en nation som ensam kan besluta i dessa frågor?

Den stora anstormningen från Ankara mot både Sverige och Finland tyder på en gigantisk och välorganiserad kampanj som syftar till att stärka islamofascismen grepp i Turkiet. Vilka grupper eller individer som drabbas vet vi redan. Kurderna ett sådant folk. Armenierna ett annat.

Skamlösheten borde fälla socialdemokraterna. Men så kommer inte att ske. Orsaken är lätt att beskriva: Putin-regimens vidriga krigsöverfall på Ukraina.

När jag ser dessa två bilder och känner vreden stiga i mig vet jag också varför politikerklassen vandrar vilse (The resort in Odessa's Serhiivka before and after the Russian missile strike):

Hämtat från Euromaidan Press

1 kommentar:

elina sa...

"Bra prylar". Skrev också om det förut. Krig reduceras till bra prylar genom en Statsminister. Vilket uttryck. Skäms hon inte?