torsdag 7 juli 2022

Glöm inte Boris Johnsons insats för Ukraina - mot Rysslands anfallskrig

Skärmdump

"Undantaget var Ukrainakriget, där Johnson gick i täten för västvärldens kompromisslösa stöd för ukrainarna. Han var viktig för att se till att USA landade rätt från början och för att snabba på vapenleveranserna. Det finns goda skäl till att Boris Johnson är den i särklass mest uppskattade västpolitikern i Ukraina. Johnsons självbild som ett slags modern Churchill har givit upphov till rätt mycket löje, men det ligger något i den. Churchill var också för stor för sitt parti, uppfylld av sin egen betydelse och ibland utmattande okonventionell. Han var illa omtyckt av många, precis som Johnson, men han hade en exceptionell förmåga att förstå vikten av att inte backa för internationella våldsverkare. Det var världskriget som gjorde Churchill."


Johan Hakelius i Fokus


Min enda fråga efter Johnsons avgång: kommer nästa brittiska premiärminister att fortsätta samma politik gentemot Ukraina och mot Ryssland?


Smaka på detta:


Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har tagit en framträdande roll i västvärldens svar på kriget i Ukraina. Johnson får beröm och tack från Ukraina efter att han meddelat sin avgång.

 

Johnson har varit ett stöd för Ukraina i "den svåraste av tider" efter Rysslands invasion, skriver president Volodymyr Zelenskyjs rådgivare Mychailo Podolyak på Twitter.

 

"Tack Boris Johnson för att du insåg vilket hot monster-Ryssland utgör och för att alltid ha gått i täten när det gäller att stötta Ukraina", skriver han.

 1 kommentar:

Stefan Lundin sa...

Att leda ett parti är ingen lätt sak
Johnson är bara ännu en som inte pall stod
Som efter ett tag finner sig bli som ett vrak
Nästa ”man” till rakning, var så god!
Att misslyckas bli impopulär tycks vara en naturlag
Först så skiner man som solen och eleveras
Men snart finner man sig vara helt ur slag
Och att ens supporters bara irriteras