torsdag 7 februari 2013

Svenskans internrekryterade kulturredaktör: Upp som en sol, ner som en...

Kaxig har han varit, den nya kulturredaktören på Svenskan. Det är bara några dagar sedan han trumpetade för den nya nöjesplatsen kallad Kultur. Jag skrev om den här. 

Nu meddelas det att han slutar på Svenskan! För pressflottans glada sjömän finns det alltid en ny välbetald hamnplats.

Och så ser jag att man nu - redan - på Aftonbladet kultur fördömer mordförsöket på Lars Hedegaard, men inte utan de vanliga krumbukterna förstås.
"För Hedegaards alarmistiska och antimuslimska agenda har jag inget till övers. Av den som principiellt prisar yttrandefriheten måste man dock kunna förvänta sig ett reservationslöst stöd också för meningsmotståndarens rättighet och säkerhet."
Och:
"Din fiendes fiende är sällan en sann vän. Mörkermän älskar martyrskap."
Så skriver Fredrik Persson-Lahusen och har därmed säkrat sin plats som skribent för AB. Varför kan man inte bara utan minsta lilla omsvep ge en dödshotad människa sitt stöd? Tror han på allvar att Hedegaard "älskar martyrskap"? I så fall förstår han inte ett jota av vad han och andra sysslar med i arbetet för yttrande- och tryckfriheten. Åsa Linderborg fick förbehållslöst stöd av mig och andra som inte är eniga med henne. Vad är ett stöd värt om det pyntas med förbehåll?