tisdag 6 september 2011

Danska muslimer trakasseras av andra muslimer inför parlamentsvalen 15 september.

Men bön framför Christiansborg går kanske bra?

Snart är det val i Danmark. Ska landets muslimer rösta? ”Islam er Allahs styre af sine tilbedere, mens demokratiet er ateisternes forsøg på at ændre Allahs religion, så den passer efter menneskerne lyst og begær” heter det i ett flygblad som delas ut i Köpenhamn. Se och hör de salafistiska aktivisternas argument här:


Klicka på videon för helskärm.

Flera kandidater som är muslimer får sina valplakat förstörda. Det är en bokstavlig strid om själarna som äger rum.

”For dem gælder sharialovgivningen, og de spotter flere problemer med demokratiet. Blandt andet spil og ludomani, lave straffe for incest, homoseksuelle, utroskab og kvindeundertrykkelse.”

Islamisterna sätter mot dessa ”demokratins sjukdomar” - att det inte är straffbart att vara homosexuell eller otrogen och annat - sharialagstiftningen. Koranen är den enda lag de erkänner. Sharia omfattar allt från avhuggna händer till stening, allt från hängning till tvångsäktenskap och barnbrudar. Sharia är den muslimska världens motsvarighet till de totalitära diktaturernas skenrättegångar, utrensningar och arbetsläger. Sharia är allt det som står i motsättning till ett öppet och fritt samhälle.

Uppskattningsvis 30.000 muslimer med rösträtt kommer att avstå eller förhindras helt. ”Forklaringen er, at en stor gruppe af fundamentalistiske muslimer mener, at der er en religionslov, som ikke kan forenes med et menneskeskabt demokrati. Demokrati er en religion. Blandt de muslimske grupperinger, der har den overbevisning, er de såkaldte
salifister” heter det i Ekstra Bladet.

Extrema grupper – som Hizb-ut-Tahrirs ungdomsgrupp - sätter ut vakter vid vallokalerna som dels hindrar muslimer att rösta, dels registrerar vem de är, så att trakasserierna kan komma igång. Och det är inga små konsekvenser det får att delta i ett danskt parlamentsval.

”Konsekvensen kan være, at ens familie ikke kan få lov til at blive begravet i muslimske moskeer. En anden kan være, at de vil få svært ved at få deres døtre gift. Sagerne kan være meget komplicerede, siger integrationseksperten Mohammad Rafiq.”

Trakasserierna drabbar framför allt de muslimska kvinnorna:

”Blandt de tusinder af muslimer, der ikke får sat et valgkryds, finder man, ifølge Mohammad Rafiq, især kvinder. - De ønsker ikke, at kvinderne skal blande sig i demokratiet og dermed få viden, blandt andet om de rettigheder, de har, og den forskel de kan gøre i det danske samfund.”

Var finns demokratins väktare i denna situation? Var finns alla vänsterliberaler som brukar ta till orda om varje social eller politisk händelse i Danmark? Var finns alla kulturredaktörer som öst beröm över de okunniga gaphalsarna - de som tror att de "kan Danmark" för att de hyrt in sig någonstans på Nørrebro?

Jag kan inte se eller höra dem någonstans. Och jag vet varför. Det som händer nu passar inte in i deras minst sagt skeva världsbild. Därför är de är lika tysta som alltid om förövarna själva är muslimer. Muslimer som förtrycker eller förnedrar andra muslimer saknar pk-elitens intresse. Det är ett faktum och det är en skam.