tisdag 6 september 2011

Danska muslimer trakasseras av andra muslimer inför parlamentsvalen 15 september.

Men bön framför Christiansborg går kanske bra?

Snart är det val i Danmark. Ska landets muslimer rösta? ”Islam er Allahs styre af sine tilbedere, mens demokratiet er ateisternes forsøg på at ændre Allahs religion, så den passer efter menneskerne lyst og begær” heter det i ett flygblad som delas ut i Köpenhamn. Se och hör de salafistiska aktivisternas argument här:


Klicka på videon för helskärm.

Flera kandidater som är muslimer får sina valplakat förstörda. Det är en bokstavlig strid om själarna som äger rum.

”For dem gælder sharialovgivningen, og de spotter flere problemer med demokratiet. Blandt andet spil og ludomani, lave straffe for incest, homoseksuelle, utroskab og kvindeundertrykkelse.”

Islamisterna sätter mot dessa ”demokratins sjukdomar” - att det inte är straffbart att vara homosexuell eller otrogen och annat - sharialagstiftningen. Koranen är den enda lag de erkänner. Sharia omfattar allt från avhuggna händer till stening, allt från hängning till tvångsäktenskap och barnbrudar. Sharia är den muslimska världens motsvarighet till de totalitära diktaturernas skenrättegångar, utrensningar och arbetsläger. Sharia är allt det som står i motsättning till ett öppet och fritt samhälle.

Uppskattningsvis 30.000 muslimer med rösträtt kommer att avstå eller förhindras helt. ”Forklaringen er, at en stor gruppe af fundamentalistiske muslimer mener, at der er en religionslov, som ikke kan forenes med et menneskeskabt demokrati. Demokrati er en religion. Blandt de muslimske grupperinger, der har den overbevisning, er de såkaldte
salifister” heter det i Ekstra Bladet.

Extrema grupper – som Hizb-ut-Tahrirs ungdomsgrupp - sätter ut vakter vid vallokalerna som dels hindrar muslimer att rösta, dels registrerar vem de är, så att trakasserierna kan komma igång. Och det är inga små konsekvenser det får att delta i ett danskt parlamentsval.

”Konsekvensen kan være, at ens familie ikke kan få lov til at blive begravet i muslimske moskeer. En anden kan være, at de vil få svært ved at få deres døtre gift. Sagerne kan være meget komplicerede, siger integrationseksperten Mohammad Rafiq.”

Trakasserierna drabbar framför allt de muslimska kvinnorna:

”Blandt de tusinder af muslimer, der ikke får sat et valgkryds, finder man, ifølge Mohammad Rafiq, især kvinder. - De ønsker ikke, at kvinderne skal blande sig i demokratiet og dermed få viden, blandt andet om de rettigheder, de har, og den forskel de kan gøre i det danske samfund.”

Var finns demokratins väktare i denna situation? Var finns alla vänsterliberaler som brukar ta till orda om varje social eller politisk händelse i Danmark? Var finns alla kulturredaktörer som öst beröm över de okunniga gaphalsarna - de som tror att de "kan Danmark" för att de hyrt in sig någonstans på Nørrebro?

Jag kan inte se eller höra dem någonstans. Och jag vet varför. Det som händer nu passar inte in i deras minst sagt skeva världsbild. Därför är de är lika tysta som alltid om förövarna själva är muslimer. Muslimer som förtrycker eller förnedrar andra muslimer saknar pk-elitens intresse. Det är ett faktum och det är en skam.

3 kommentarer:

markus sa...

Jag blir knappt förvånad när jag ser sånt här numer. Bara noterar det med nedstämdhet. Tidsandan kräver tydligen den här utvecklingen och kommer väl att kräva det tills det blir riktigt obehagligt. (Har på senare tid blivit ovän med närstående när jag tagit upp sånt här, många vill inte höra talas om det och bortförklarar det som udda marginalfenomen. Bortförklaringen sker av någon anledning ofta i uppskruvat tonläge.)

Christer sa...

@markus:

Troligen befinner sig dina närstående i fas 1 nedan:

1 förnekande
2 ilska
3 förhandlingar
4 depression
5 acceptans
6 internalisering ("det har jag sagt hela tiden")

Mina närstående är i fas 2 och 3.
Själv är jag väl närmast i fas 4 eftersom jag sörjer landets pågående upplösning men ännu inte tror på att muslimerna ska segra.

Ragnar sa...

Hej Thomas, jag vill ge en svensk anekdot i sammanhanget:

Goda vänner, serbiska medelklassmuslimer, sekulära, men kulturellt identifierande sig med islam, ville rösta i Gamlestan i Göteborg i förra svenska valet, men blev igenkända av ungdomar som vaktade utanför och ville hindra deras deltagande, med exakt samma argument som nu återges i Danmark.

Hot om repressalier förekom, bland annat att dom skulle antecknas i mosken som antimuslinska om dom röstade.

Hur stort fenomenet är i Göteborg låter jag vara osagt, men det finns uppenbarligen.

Det fina i historien är när jag talade lätt upprört med en annan vän som arbetar som vikarierande nyhetsjournalist på GP om detta.

Jag ansåg att detta uppenbara störande av demokratiska rättigheter och rena brott mot svensk lag borde ha ett hyfsat nyhetsvärde och hoppades få lite grävande i, speciellt när det ju talades högljutt om demokratins försvar mot antidemokratiska krafter, allas lika värde och vi gillar olika.

Svaret blev lakoniskt:
"Jag blev tillsagd att inte ta upp något som kan anses nära främlingsfientlighet. Detta hör dit. Glöm det"

Jag häpnar och undrar vad det är som håller på att hända.