torsdag 30 december 2010

Det blir bara så mycket värre.

Jo, det var ju det jag menade när jag sa att vi inte ska inbilla oss att det blir bättre under 2011: de attentat som nu förhindrats i Danmark är en sista skälvande indikation för det här året.

Tillståndet kommer att förvärras. Islamismen är till sin natur en krigsförklaring. Så länge svensk trupp deltar i stödet till den korrumperade, stormrika och bedrägliga makten i Afghanistan kommer islamisterna i alla fall att ha ett sakskäl för sina mordiska planer. Den regim som tillsattes i Kabul låter inte ens det internationella biståndet sippra ner till folket. Den göder de sina, rikligt och konsekvent.

Och man frestas säga att tre av de gripna naturligtvis är svenska medborgare. I det sovande landet i norr har islamismen organiserat sig metodiskt och med framgång. De celler som sprängs visar sig ha varit bevakade av svenska Säpo och danska PET under lång tid. De gripna herrarna Sahbi Ben Mohamed Zalouti og Munir Awad tillhör den krets som ordföranden i Sveriges muslimska råd, Helena Benaouda, i vanlig ordning beskriver som fredlig och "moderat" (att det blir en total felsyn kanske beror på att Awad är Benaoudas svärson - trots det får hon uppträda som neutral kännare av islamismen i svensk tv). Att några av herrarna varit i både Somalia och Pakistan är inte att förvånas över. Inte heller att attentaten mot Politiken och Jyllandsposten skulle vara kopior av barbariet i Mumbai. Någonstans måste man utbildas. Och någonstans måste man hämta inspirationen ifrån. Så: det kommer inte att bli bättre. 2011 lär bli ett år i islamismens skugga och börja just så som de sista månaderna av 2010.

Karin Olsson skriver idag mycket tänkvärt om vad faran innebär.

2 kommentarer:

Hanne H sa...

De familiære relationer (hvis datteren da stadig er kæreste med MA) mellem HB og MA har vel betydning for hendes vurdering af manden. Kan hun opretholde vurderingen nu?
Eller er det blot et nyt tilfælde af den muslimske 'tvetunge', som er den, der gør kommunikation med muslimer så vanskelig (for min del umulig - jeg KAN ikke få mig selv til at stole på, hvad de siger).

annannan sa...

Någonstans kommer dock måttet att bli rågat och det bli uppenbart att Sverige inte är vaccinerat mot den här sortens politisk aktivism. Ett slags bli värre för att sedan bli bättre, kunde man väl hoppas på. Åtminstone en ärligare offentlig diskussion med färre skygglappar.