tisdag 12 september 2023

Vidriga och vackra dagar och nätter i livet - mellan krämporna och dimmorna

Foto: Astrid Nydahl
 

Dödens tystnad råder. Vi två är kvar. Lars hus är tomt. En liten lampa lyser om nätterna i ett av fönstren.

Jag försöker varje dag ta mig upp till något som inte präglas av sjukdom och död. Kaffet dricker jag vid skärmen när jag läser de två huvudstadstidningarna.

Dimman inleder varje morgon, men efter det ska regnen komma. 

Dagen börjar jag på sjukhuset där jag ska ta blodproverna inför mötet med hudläkaren om min cellgiftsbehandling av psoriasisartriten.

Min bokrea som skulle avhjälpa plånbokens tomhet uppmärksammades av tre personer. Tre av alla de hundratals läsare jag har varje dag. Jag har ju skrivit att allt är över. Det besannades nu. Kommer det ännu en bok härifrån så är det Ett stillastående hjärta. Den har inte funnit en förläggare än. 

Man kan nu också konstatera att palestinierna har den ledare de förtjänar i Abbas. BBC skriver:

"They say that Hitler killed the Jews for being Jews, and that Europe hated the Jews because they were Jews. No. It was clearly explained that they fought them because of their social role and not their religion," Mr Abbas says at one point. Later, he specifies that he was referring to the role of Jews involving "usury, money and so on".

Han har för egen ekonomisk vinning stulit svindlande summor från världens bistånd, så han borde hålla käft i frågor som har med "ocker, pengar och sådant"att göra. Men det är nu så att arabiska ledare har svårt att vara tysta så fort judarna kommer på tal. Då dras de mest klichéartade föreställningarna fram.

Överst i läshögen vid sängen ligger nu Sjuårskriget från Lopinita förlag.


 

Inga kommentarer: