söndag 30 oktober 2016

Höstligt om söndagen

Att det med hösten vissa dagar känns att det vintras i snabb takt är det inte mycket att säga om. Man får ta tiden som den kommer.

Mössen har ett tungt arbete i år, det hör jag varje kväll och natt. Det låter som om de flyttar möbler och jag försöker gissa mig till vilka det kan vara.

Men de nya dosorna med gift är det ingen som rör. De står lika oanvända som förra vintern. Jag låter dem stå, för syns skulle om inte annat. Kommer det större djur in genom källaren blir det till att ringa igen. Ibland tycker jag nämligen att det låter så, men själva tanken är motbjudande.

Min läsning just nu är en mycket märklig blandning: en engelsk liten roman som heter Sorgen bär fjäderdräkt, den brittiske historikern Yuval Noah Hararis Sapiens - en kort historik över mänskligheten och en kommande samling av Anders Björnsson. Så vill jag ha mina läsande nätter. Och sedan blir det tid att packa väskan för operation på ortopedkliniken i Kristianstad, tidpunkten är nu fastställd.
4 kommentarer:

gunnar peterson sa...

Silverline är en apparat som avger ett så högt ljud att det skrämmer bort råttor och möss. Vi har prövat det här ute på heden
. För övrigt: lycka till inför operationen!

Inre exil sa...

Tack ska du ha Gunnar. Ska ta reda på mer om Silverline, jag tror att det är vad vi behöver denna vinter.

Rune sa...

Katt är också väldigt effektivt. Sen vi skaffade två kattungar för 7 år sedan har vi knappast haft några möss inomhus. Katterna släpper inte fram dem. Mössen blir jagade innan de når fram till huset.
Rune

Lars-Erik Eriksson sa...

Problemet med gifter är att mössen dör och ruttnar innanför väggarna.
Annars kör jag med ostfällor (Wästerbotten)i veboa och emellanåt är det en och annan disneyfigur som tyvärr fastnar.