onsdag 11 mars 2015

"Främja ryska intressen"

Foto: Astrid Nydahl
Egentligen borde detta vara en löpsedelsnyhet, för när dessa extrema rörelser och partier - flera av dem med en nationalsocialistisk agenda möts för "att främja ryska intressen" är det något viktigt som sägs. Att det så kallade "Svenskarnas Parti" (f.d. Nationalsocialistisk front) är med ter sig alldeles självklart. För mig räcker detta som dagens texthänvisningar. Även om telegrammet är kort borde det leda till långgående diskussioner.

***

Kanske bör man också påpeka att det inte verkar ha varit mycket bevänt med det morderkännande som kom för några dagar sedan:
Rysk polis torterade den huvudmisstänkte för mordet på Boris Nemtsov för att tvinga fram ett erkännande. Det säger en medlem av Kremls människorättsråd, som själv har sett spår av tortyr på den misstänktes kropp. – Vi har anledning att tro att Zaur Dadajev erkände under tortyr, säger Andrej Babusjkin, ledamot i den ryske presidentens människorättsråd, till nyhetsbyrån AFP. Babusjkin besökte den misstänkte i hans cell på måndagen och såg då ”ett stort antal sår” på hans kropp, hävdar han.

5 kommentarer:

Sixten Andréasson sa...

Antar att i den nya bok jag beställt kommer att få läsa mycket om just propagandan i vår tid. Men grandet och bjälken - hejda dig så du inte faller själv för de första bästa s k nyheterna.
Bättre att vänta och se - åtminstone ett tag.

Inre exil sa...

Sixten, vad är det vi mer specifikt ska vänta och se? Är det inte bestickande att svenska nazi-snorungar ska arbeta för att främja "ryska intressen"
Du kommer att bli besviken på min bok.

Unknown sa...

Lars Bern og EU og USA s ødelæggelse af forholdet til Rusland

http://antropocene.se/2015/march/fredsprojektet-eu-havererar-snart.html

lasse sa...

Även om jag numera inte betraktar mig som svensk så är ändå mitt intryck att dessa figurer är snudd på landsförrädare, fullt i klass med de i det svenska kommunistpartiet, numera Vänsterpartiet, som villigt lät sig köpas med Moskvas pengar.

Inre exil sa...

Tack Lasse, jag tror att det finns ett bra ord för den typen av aktivister: femtekolonnare. Det är första gången jag skriver ner ordet i detta sammanhang,men jag tror inte att det finns något annat. Dessa aktivister kommer att arbeta för en rysk ockupationsmakt, oavsett vad.