lördag 10 januari 2015

Pausbild: den enda lugna platsen

Foto: Astrid Nydahl
Jag kommer att fortsätta bevaka utvecklingen i Frankrike, tro inget annat. Och jag vill passa på att tacka alla nya läsare som varit med i bloggen de senaste fyra dygnen. Jag är lite tagen över antalet, men förstår ju varför.

Idag vill jag bara lägga ut en pausbild. Den är tagen den 27 december, då jag fick tillfälle att fira jul tillsammans med min näst äldsta dotter och hennes tre flickor. Det var en sådan dag då jag kände det stora lugnet. Lilla Lykke, längst till höger, kunde förstås inte slita sig från sin nya apparat (i-pad, heter det så?) men ville att jag och hennes två systrar Vera och Alma (längst till vänster) skulle vara med. Det var vi.

När jag nu några veckor senare tittar på bilden minns jag just lugnet. Det kan man också kalla för tryggheten. Och ändå är den så bedräglig. Vi vet aldrig när den slits sönder av yttre faktorer. När jag ser de fanatiska mördarna tänker jag just på barnbarnen, också de sex andra, och vilken framtid de ska gå till mötes. Det ser allt annat än hoppfullt ut.

Återkommer alltså om detta.