tisdag 30 augusti 2011

Vacker eid al-fitr i Köpenhamn.

Poliser vid moskén där man avlossade skotten. Foto från Politiken.

Idag avslutas den muslimska fastemånaden ramadan. I Köpenhamn manifesterar "fredens och kärlekens religion" sig med dödsskjutningar vid en moské. Offret för beskjutningen idag är, som det brukar heta, "känd av polisen" och här finns en bakgrund om hans egen kriminalitet.

Svensk press rapporterar med sedvanlig blyghet. Men Svenskan utgör ett undantag som citerar polisinspektör Lau Thygesen vid Köpenhamnspolisen. Vi får på det sättet veta att det handlar om en så kallad "intern uppgörelse" i den pakistanska gruppen i Köpenhamn.

DN försöker kringgå fakta, men säger i alla fall att de citerar samma polis, verksam vid "Köpenhamnspolisens enhet för gängkriminalitet."

Om inte annat måste man i dessa tider lära sig att avkoda det outsagda och läsa mellan raderna. Vad män "klädda i vitt" är för några förstår man av en sådan avkodning.

*

Och i Syrien använder regimen samma högtid för att mörda ännu fler: "Syrian security forces have shot dead at least seven protesters on the first day of the Muslim Eid al-Fitr holiday, activists say."

15 kommentarer:

Anonym sa...

Män klädda i vitt måste avse någon form av änglar, såvitt jag förstår. Vad jag inte förstår är att änglar är involverade i uppgörelser med vanligt folk. Det är något som inte stämmer...

Sanity79 sa...

Strax innan man fick veta att det var Breivik som hade utfört dådet så lät det så här från de främlingsfientliga, multikulturhatare och övriga SD-anhängare: "Nu måste vi ställa upp för våra bröder i Norge", "Vem som än gjort detta måste samhället visa sin avsky mot sådana tankar", "Nu måste Norden förena sitt folk mot detta hat". - Var är de orden nu? Var är sammanhållningen?, Var är protesterna mot detta avsky? Var är orden att offren är ens systrar/bröder?

Inre exil sa...

Ni som skriver anonymt i min blogg ska veta att jag före dagens slut har tagit bort era kommentarer. Skälet kan ni ta del av om ni läser föregående bloggtext som handlar om min syn på nätanonymiteten.

Anonym sa...

Full respekt för att du raderar mitt anonyma inlägg. Å andra sidan har jag upptäckt din blogg och ävenså ditt författarskap. Bägge har väckt min nyfikenhet. Ska därför ta del av dem bägge med början idag.

Inre exil sa...

Tack till dig anonyme, jag hälsar dig välkommen som läsare alldeles självklart!

markus sa...

Att svenska medier har problem med rapporteringen om detta är givet, man hoppas väl på en arisk motståndsman ("vitskjortor" förresten, det hade ju nazisterna när de förbjöds marschera i brunskjortor). Samma dag föreslår Weiderud/broderskapsrörelsen på DN-debatt: ”Gör Eid al-Fitr till svensk nationell helgdag”. Motstridiga signaler kan man tycka. Men Broderskapsrörelsen verkar göra allt för att fredens religion ska blidkas. Skottdåden kommer väl att användas som argument för detta samt ökad kamp mot "islamofobi".

Anonym sa...

Dådet har med gängkriminalitet att göra, inte religion. Den som vet något om Islam vet att kriminalitet knappast passar särskilt bra in med religionens värdegrund.

Anonym sa...

mycket tänkvärt Sanity79!

markus sa...

Anonym,
skottlossning och bomber mot moskéer med massro av döda troende inkl kvinnor och barn är dåd som utförs och utförts regelbundet av muslimer, det handlar om olika sekter som strider om vem som har rätt. Om religionen är drivkraft i just det här fallet återstår att se, men det kan inte uteslutas på förhand. Om det visar sig vara "gängkriminalitet" blir slutsatsen att muslimer är offer för detta, vilket kräver insatser mot "islamofobi"...osv osv. Visar det sig att det är religiöst motiverat kommer det att heta att "islamofobin" kan öka pga detta, vilket kräver insatser...osv osv...

markus sa...

Sanity79,
din fråga är lite naiv, kanske medvetet så. Det du efterfrågar är inte förenligt med rådande multikulturalistiskt synsätt. Det förutsätter att gärningsmannen tillhör en icke-minoritet, vilket inte är fallet.

Inre exil sa...

Markus, tack för att du bemöter de minst sagt hårresande argumenten här. Eftersom jag sagt att jag aldrig diskuterar eller debatterar med människor som är anonyma kommer jag inte heller här att göra det.
Men från och med nu modererar - dvs förhandsgranskar - kommentarerna innan jag släpper igenom dem.

markus sa...

Nu har nyheten om skottlossningen sjunkit ner flera platser på de stora tidningarnas hemsidor. Förutom danska Politiken då. Det blev nog för komplicerat, passar inte mallen/medielogiken.

TBA sa...

"Den som vet något om Islam vet att kriminalitet knappast passar särskilt bra in med religionens värdegrund."

Vad som är kriminalitet kan diskuteras. När Muhammed överföll och plundrade karavaner, eller när han förde bort män, kvinnor och barn som slavar, var det inte kriminellt, detta för att det var just Muhammed som gjorde det. Muhammed var enligt gängse muslimsk teologi ofelbar. Han är också, detta är ett viktigt påpekande, ett föredöme för världens muslimer.

Anonym sa...

Hur många dråp, misshandelsfall och våldtäkter rapporteras efter ett genomsnittlsigt helsvenskt och tryggt midsommarfirande? Kanske något att tänka på, Thomas, innan man häver ur sig spydigheter om den muslimska kultursfärens högtidsfiranden?

Mattias sa...

Passar inte kriminalitet in med islams värdegrund? Om man gör ett sådant utlåtande har man inte många hästar i stallet. Ska vi jämföra kristendomens och islams grundare? Vi låter koranen och bibeln få tala var för sig.

Först ut är Jesus:
Fullständigt namn: Jesus från Nasareth
Yrke: Snickare
Familj: Ogift men lösa rykten om en romans med Maria från Magdala
Motto: "Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad"
Dödade under sin livstid: -3 (Jesus skadade under sin livstid aldrig någon, men påstås ha uppväckt 3 personer från de döda)
Övrigt: Åtalad men friad för misstanke om uppvigling. Senare dömd till döden för hädelse i en religiös domstol.

Sedan har vi Muhammed:
Fullständigt namn: Muhammad ibn Abdullah
Yrke: Lagstiftare, diplomat och militär ledare
Familj: Tretton fruar, den yngsta sex år gammal vid vigseln, sju kända barn
Motto: "Jag förkunnar Allah's ord, underkasta er Islam om ni vill leva"
Dödade under sin livstid: 100+ (Muhammed dödade dels andra människor personligen men gav även order därom. Ett flertal krig utkämpades mellan Muhammed och hans anhängare och dem som inte ville acceptera den nya religionen)
Övrigt: Känd för ett stort antal krigsbrott, bland annat för att tillåta massvåldtäkter av kvinnor kidnappade i krig.