torsdag 19 maj 2011

Förmultningen. Penningmakten.

Förmultningen är både ett tillstånd och en plats i världen. De döda finns där i harmoni med det försvinnande. Varje gång jag påminns om döden tänker jag på det. Att det finns en värld under oss där allt redan ändrat skepnad, där dödens rike också är ett tystnadens rike, en plats för oändlig vila.

Förmultningen väntar oss alla. Bara livslögnen håller oss på plats, den som intalar oss att varje dag ska avrundas med ett poängsystem som visar hur mycket vi kostat och hur mycket vi betalat.

Penningmakten är en starkare makt i den lögnen, än några andra makter. De som administrerar penningmakten sitter själva så högt upp att nästan ingen kan nå dem. De är både mutbara och vårdslösa med sanningen. Det är det som håller dem kvar. De människor som någon gång reflekterat över förmultningen har också slutat tro på penningmakten. Fria och helt utan illusioner rör de sig den korta stund de har på jorden.

Foto: U.W.

2 kommentarer:

Niklas sa...

Det är så skönt att alltid kunna återvända till din blogg och den höga standard den håller rätt igenom.

Tack och lov för livslögnen många gånger men det finns definitivt många av oss som skulle må bra av att få en mer verklighetsnära bild av tillvaron, inte minst inom finansvärlden.

Vacker bild!

Inre exil sa...

Tack Niklas för dina goda ord! Önskar dig en fin helg.