söndag 22 maj 2011

Söndagens friheter.

Att dra till skogs för gott är inget alternativ. Inte för mig. Men jag besöker den gärna. Då hamnar jag i Snapphaneland eller i det som möjligen kan kallas för nordskånsk skog.

Friheten formulerar vi alltid individuellt. När jag om natten umgås med Svjatoslav Richters liv är det ett slags frihet. När jag cyklar längs med åkrar och fält är det frihet. Liksom när jag försjunker i gloendet vid en hamn på gränsen mellan Skåne och Blekinge.

Idag ska jag arbeta med en recension av boken om Richter. Det är ingen som tvingar mig. Jag gör den för morgondagens blogg. Det är inget jag gör mot betalning. Tack och lov är jag fri att själv välja mina ämnen.

Färska bilder från Västra Nyland i Finland av Ulrika W.

3 kommentarer:

Anna Brodow Inzaina sa...

Jag tycker att du har alldeles rätt inställning! Så gör jag också just nu för jag vilar och laddar batterierna. Men sedan blir det lite mer plikter.

Hanne H sa...

Din frihed har du valgt ved at give afkald på ting, andre åbenbart sætter højere end frihed. Jeg bliver så glad, når jeg forstår, at du valgte rigtigt, og at du, som her i teksten, klart understreger, at du ved det. Processen var måske uafvendelig, men ikke altid let.
Du inspirerer mig.

Inre exil sa...

Tack till er båda, Anna och Hanne, era goda ord inspirerar mig inför en ny vecka av läsande och skrivande.