fredag 4 mars 2011

I skarven mellan vinter och vår.

Just där allt vänder och själva luften luktar annorlunda föds en fysisk längtan. Psoriasis i hårbotten, på armar och ben, sprider och fördjupar sig alltmer för varje kall, grå och instängd dag.

Imorgon kväll sjunger Mariza fado i Helsingfors. Det borde vara ett tecken, ändå ligger snön - se på bilden - rätt så tjock i Finland.

När jag hämtade ut mina nya mediciner idag hamnade jag på 1.715:- och inser att jag är 85:- ifrån ett frikort. Det får jag veta samma dag som regeringen - av ekonomiska skäl - har aviserat förändringar i det systemet. När man skickar ut Hägglund anar man åt vilket håller det blåser. Samtidigt signalerar Reinfeldt i maskopi med miljöpartisterna att Sveriges regler för anhöriginvandring - som ju inte alls är en invandring utan ett slags "flyktingpolitik" - ska förändras så radikalt att Sverige skiljer sig från varje annan europeisk nation. Har vi inte tillräckligt djupa klyftor redan? "Snällism" kallar Svenskan det. Ja, en attityd som tycks utgå ifrån att de problem som finns idag inte är till för att lösas förrän de blivit ännu större.
Till vilken nytta ska skyttegravarna fördjupas? Jag förstår det inte.

Foto: Ulrika W, Finland.

1 kommentar:

Robsten sa...

Vårvinter kallas det väl för, skarven mellan vinter och vår. Bästa tiden.