fredag 3 februari 2023

Sverige är ett monumentalt haveri

Skärmdump
 

En muslim som är turkisk medborgare, leder nu den svenska bonderörelsens politiska parti och de bönder som eventuellt vill behålla ordningen flyr centerpartiet. Så dödar man med förra partiledarens aktiva hjälp en folkrörelse. Klanfödda småbarn hotar, vandaliserar och mördar. Den politiska klassen böjer rygg för en sultan. Medan Putins mordmaskin fortsätter att förstöra Ukraina talar svenska medier om underhållning. Kåta åldringar hånglar i stats-televisionen, som för att bevisa att alla spärrar är borta."Dance, dance 'til you're dead". En idiot bränner den gröna boken oförmögen att se sambandet med andra bokbrännare, ivrigt påhejad av fanatiker till höger om högern.

Medan snön faller tänker jag på el-industrins ofattbara vinster. Varje faktura är ett steg närmare avgrunden för många människor. Debattörer i rikslikaren hävdar att priset rimligen skulle vara 40% lägre. Tvättmaskinen står stilla och ugnen är ett gapande svart hål för ingenting. 

Sverige är ett monumentalt haveri. Det är bara att bege sig till närmaste stadskärna för att beskåda eländet.


2 kommentarer:

Stefan Lundin sa...

Sign. Julia Ceasar som jag har för mig att du ogillar skrev faktiskt bra om den nutida fördumningen på sin blogg. Kätterskt tittar jag då och då in där trots att jag inte håller med henne om allt. Håller med om att Västerlandet nu verkar segna ner, alla tecken tyder på det.

Inre exil sa...

Tack Stefan,

Jag tyckte mycket illa de krönikor hon publicerade på Steens blogg Snaphanen. Inte bara för att texterna var vulgära och. demagogiska, utan också för att hon och Steen i samförstånd valde att illustrera dem med fruktansvärda bilder. Minns särskilt den brutala bilden på en ung, mördad kvinna i Göteborg där Barbro (Julia C:s verkliga namn) ordrikt beskrev hur mördaren fyllt offrets sköte med mossa. Är det värdig samhällskritik? är det journalistik? Är det något annat än den nazistiska greuel-propagandan på återbesök?