onsdag 2 november 2011

Ännu en novemberdag.

November har slagit sina klor i mig. Den täta dimman, stiltjen, oändligt långa timmar och en lika stor leda. Jag läser mig fram. Igår tog jag mig till centrum för några ärenden och gör inte om det idag. Eftersom skolorna håller lovstängt befolkas centrum av stora skaror konsumerande och hamburgertuggande människor. Det är ett stim och ett stoj.

Håller vi andan inför den grekiska folkomröstningen? Nej, inte alls. Jag påminner mig den epok när regeringens män och kvinnor ville inpränta "krismedvetande" i oss. Minns ni statsminister Carlsson? Inget kan just nu röra mig mindre än ekonomijournalisternas dagliga katastrofbulletiner. Jag har inga som helst illusioner om framtiden. Vi vet villkoren: rik blir rikare, fattig blir fattigare.

I Paris hade satirtidningen Charlie Hebdo bara hunnit nämna att de skulle göra ett nummer med Muhammed som gästredaktör. Igår utsattes redaktionslokalerna för ett attentat och allt brann ner. Redaktionen konstaterar att man inte ens behövde göra satirnumret för att trigga den hatiska sharia-kretsen. Humor är inget för islam. Skälen är många, men det främsta torde vara att islam är en religion i återskapad väckelse och att den gör anspråk på att förvandla de sekulära samhällena till sharia-styrda monoliter.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår inte din letargi. "Varhelst man bränner böcker kommer man förr eller senare också att bränna människor."
Du är nästa på listan.

Inre exil sa...

Varför skulle letargi stå i motsättning till den insikten. Det förstås jag i min tur inte alls.

Gabrielle Björnstrand sa...

Håller med dig om det hysteriska ekonomi-rapporterandet. Det är som om man önskar en befolkning som varje dag sitter på pottkanten och väntar på besked från stora och obegripliga makter. Alla bör känna sig små, okunniga och lita på att de stora farbröderna och fru Merkel kan sina saker.

Men, jag bryr mig inte heller. Det kanske är fördelen med att vara lagom fattig...

Inre exil sa...

Gabrielle, det finns många fördelar med att vara fattig eller lagom fattig. Det har jag lärt mig det senaste ett och ett halvt året utan egentlig inkomst. Jag har fått ett bättre perspektiv både på mig själv och omvärlden. Jag såg i Aftonbladet idag om några företrädare för moderaterna som uttalat sig om "att det finns inga fattiga människor i Sverige." Kanske krävs det sådan okunskap för att man ska kunna köra på som vanligt?

Anonym sa...

Humor är inget för islam.
Demokrati är inget för islam.

Skälen är många, men det främsta är att islam är INTE COMPATIBLE med demokrati.

I den muslimiska världen baseras ländernas lagstiftning i denna prioriteringsordning; sharia, sedvänjor eller lokala lagar och sist kommer dagens västerländska lagar.
STOPP FÖR SHARIA !
http://www.petitiononline.com/swsharia/petition.html

Sharia Law - "She's buried chest high"
http://youtu.be/vOIbgd5qcrg

Ulrika sa...

Vem blir inte letargisk i november? Jag blir det.