fredag 11 oktober 2013

Stor recension av min nya bok idag


I dagens nummer av Nya Tider skriver Lennart Svensson på ett helt uppslag om min nya bok, Medborgaren, makten och moskén. Recensionen finns inte på nätet, men jag kan säga att jag är mycket glad för den. Saklig, redovisande, resonerande, kritisk och en läsning på allvar. Bland annat skriver Svensson:

"Nydahl gör det ingen annan svensk vänsterperson gör: ställer sig upp och säger ifrån, mot sådant som islamismen."

"Texten bjuder in till dialog."

"... ett skolexempel på hur man skriver samhällsdebatt och rapportbok, med ledigt infogande av berättarjag."

Med anledning av den fina recensionen vill jag erbjuda nya läsare boken till rejält sänkt pris. Ordinarie pris är 150:- Från och med idag kan du beställa och köpa boken för 100:- (inklusive porto) genom att skicka ett mail till thomas.nydahl@gmail.com

 
 
 

1 kommentar:

Lasse O sa...

Thomas, det är trevligt med seriösa och kunniga recensioner. Själv hade jag gärna skrivit en feed-back till din bok men har tyvärr inte så god förmåga i svenska att göra det. Låt mig i alla fall säga att den var mycket informativ och tankeväckande, särskilt för mig som tillhör den äldre generationen och till exempel minns ett annat Europa än det som tydligen finns i dag.
Tyvärr kommer väl en och annan att reagera på att det är Nya Tider som står för recensionen. Enligt Dagens Nyheter är nämligen Nya Tider en "högerextremistisk tidskrift".

Själv blir jag inte riktigt klok på svenskt journalistiskt språkbruk. Det kryllar tydligen av högerextremism i Sverige men om man googlar på vänsterextremism så är det i regel bara utländska händelser man relaterar till.
Tydligen är i Sverige allt till höger om Moderaterna högerextremister.

Just nu läser jag "Ljusets fiender" av Johan Lundberg. Vissa kapitel känns som en befrielse från det allmänna och uniforma tyckandet på svenska ledar- och kultursidor.

Med vänlig hälsning