fredag 16 augusti 2024

Där hade jag en bra barndom

 

De nybyggda södra delarna av Lorensborg hade adressen Stadiongatan och den sträckte sig ända fram till korsningen där Per Albin Hanssons väg började.
 
Vi kom till Stadiongatan samma år som jag fyllde sex. Först bodde vi i lilla trean som bara hade fönster åt ett håll. Sedan flyttade vi till stora trean, en för sin tid vacker genomgångslägenhet som pappa sparat till med pengar från sin lön som dekoratör. Hans konstnärskap gav knappast inkomster nog för sparkontot.
 
Där hade jag en bra barndom, ända tills jag fyllde sexton eller sjutton, och drog iväg med vännen Claes till eget boende på Gamla Väster.
 
När jag ser dessa två vägskyltar från stadsbussen blir jag varm i hela kroppen. Sist det hände var drygt tio år sedan. Efter det har jag inte besökt Malmö. Vad skulle jag där att göra?

4 kommentarer:

Lennart R sa...

Skulle vara Stippesbesök i så fall.
Om man vill till Malmö.
Fast det har tydligen stängt och blivit Fritz ölstuga eller något.
Lennart R

Anonym sa...

Det är klart att det finns problem i Malmö,men på det hela taget är staden betydligt intressantare och mer pulserande än Kristianstad.

Inre exil sa...

Får jag påminna om att anonyma kommentarer ej godtas. Nästa gång direkt i papperskorgen

Inre exil sa...

Stippes tillhörde nästan vardagen. Låg ju vid busshållplatsen för nummer 13 (eller var ddet 33?) som jag tog hem från jobb som ung. Och efter dansen på Sr William Pitt!