onsdag 1 maj 2024

Sorgens dag. Flyttningen påbörjas

 

I dag börjar helvetet. Lägenheten är vår från och med i dag. Jag vill absolut inte bo där. Vi har en månad på oss, den 1 juni ska Hammars kvarn på Byholmsvägen vara lika tom som när vi flyttade in i den för 21 år sedan.

***

Från och med 14 maj 2024 är vår nya adress:

 

Thomas och Astrid Nydahl

Kapellgatan 3 B

290 30 Kristianstad

 

Redan den 14 maj kör en flyttfirma våra tillhörigheter till Kapellgatan 3B och vi flyttar officiellt in den dagen. Det innebär att sängar, några bokhyllor, fåtöljer, skrivbord, datorer och husgeråd om aftonen ska finnas på plats där. Denna dag har vi registrerat hos Skatteverket som vår nya permanenta adress.

 

Men vår nuvarande bostad tar lång tid att tömma helt och officiellt har vi lämnat den strax före 1 juni. Det har kostat mig en stor målning av Lars Lerin för att betala flyttfirman minst tre dagar långa insats. Redan det plågar mig.

 

För den som undrar; nej, vi kommer inte att ha någon inflyttningsfest. 

 

Mitt eget rum i lägenheten ligger lite avsides. Där ska säng, byråer, sängbord och en liten, smal garderob finnas. Dörren kan jag stänga om mig. Där kan jag både ligga och sitta och låta neuropatins kramper få fritt spelrum. Något "positivt" måste väl ändå sägas om denna flyttning?

 


2 kommentarer:

Blogredaktör sa...

Thomas
Du har passerat igenom trånga passager förr, en stigfinnare bland litteraturen, lämnat honnörsord bland s k radikaler av röd nyans (...som jag)
Det är tufft att bli av med både Lerin och det egna biblioteket.
Önskar Dig höjd, bredd, djup på Kapellgatan.
Även med sjukdomsbilden, att sjukvården skall "leverera", i denna tuffa tid....

Hälsar Rolf Ö
Örebro

Inre exil sa...

Tack bäste Rolf!