söndag 5 juli 2015

Barnbarn och livsglädje

Alma och jag firar födelsedag tillsammans. Foto: Astrid Nydahl
Att ha belönats med en stor skara barnbarn är sannerligen livets salt och glädje. Så tomt det skulle vara utan dessa härliga pågar och töser! De är trösten förkroppsligad, också när livet är sorgligt och svårt.

Idag fyller Alma-Lee elva år. Alma och jag har nog en speciell relation, eftersom jag träffat henne mycket genom åren. Det är ju så när kärlek och värme förmedlas utan kalkyler och planer, att man så att säga växer samman trots de många åren som skiljer. Tidigare i veckan firade Alma och jag födelsedag tillsammans. Jag 63 och hon 11. Vi hade fina stunder hemma hos henne, de två yngre systrarna Vera och Lykke, och deras mamma Catarina. Vi satt på verandan hela tiden, såg ut över den grönskande trädgården med alla de gamla fruktträden.

Mätta och utslagna kattungar i sommarvärmen.

Framför oss på verandan sov kattungarna som just fått dia sin mamma. De orkade inte röra en tass. Fridfullhet och värme. Ett barnbarn som Alma, sommarsol och gemenskap. Att Alma därtill är en läsande människa som önskar sig böcker i present gör det bara ännu trevligare.

Grattis Alma!