tisdag 28 april 2015

Ayaan Hirsi Ali: Var stolta över Lars Vilks!

När en DN-tönt ställer frågor till Ayaan Hirsi Ali blir det som det brukar bli. Men hon biter ifrån rejält på sista frågan:
"Avslutningsvis frågar jag Ayaan Hirsi Ali om hon med sin oförsonliga inställning inte är rädd att hamna i samma fålla som Lars Vilks och andra islamkritiker som ofta beskrivs som islamofober. Då blixtrar det till i hennes ögon:
– Lars Vilks är en hjälte för mig. Jag tror inte för ett ögonblick att han är islamofob, att han vaknade en morgon och bestämde sig för att börja skända muslimer. Han prövar gränserna för debatten och för sitt konstnärskap och betalar ett mycket högt pris för det. Ni borde vara stolta över honom."
Det är så sant som det är sagt. Lars Vilks betalar ett högt pris för allas vår yttrande- och tryckfrihet, och det är vår förbannade plikt att försvara honom, argumentera för honom och hans rätt och att inte ens antyda att han skulle vara "skyldig" till något. I alla avseenden är han ett offer för den mordiska islamismen.


1 kommentar:

Bengt O. sa...

Märkligt att inte DN redan publicerat en ursäkt för att man låtit Ayaan Hirsi Ali komma till tals - det gjorde Björn Wiman på sin tid.