onsdag 1 november 2017

Två slutsatser efter ännu ett terrorattentat


Uppdatering: Jag lade till denna lilla film eftersom den kan förklara en del av det fenomen jag vill kalla underkastelse i praktiken. Vi har fått en kollektiv mentalitet som gör att slaget är förlorat. Det har jag menat länge, men nu är det tydligare. Efter varje attack kommer samma visa och tydligheten förstärks.

***

Ett namn har attacken nu fått: Halloween Massacre. Läs gärna hela artikeln i City Journal, den börjar så här:
The Halloween assault in Lower Manhattan was straight out of the ISIS playbook. Ever since October 2010, when al-Qaida published the second issue of its online magazine Inspire, jihadi leaders have been urging the faithful to turn ordinary cars and trucks into killing machines to “mow down the enemies of Allah.” On Tuesday in New York, Sayfullo Saipov, 29, a green-card holder from Uzbekistan in Central Asia and resident of Florida, who appears to have come to the United States through the so-called “Diversity Visa” lottery, responded to the call. He drove his rented Home Depot truck from West Houston Street onto a Hudson River Park bike path, one of New York’s most beloved amenities. Within ten minutes, eight people were killed and 15 were injured. A note found in the truck, law enforcement officials said, indicated that Saipov committed the attack out of devotion to ISIS.
***

Vad lär vi av terrorattacken i New York? Jag är benägen att lära mig endast två saker (vilka jag sedan länge betraktat som lärdom), och de kommer att avgöra mitt agerande/skrivande:

1/ Vi måste upphöra med det infantila maratontalet om "integration". Till vad ska en jihadist integreras? Till vad Koranens soldater?

2/ Det går inte på något sätt att skydda sig mot denna religions soldater. De finns i miljoner runt hörnet i våra städer och byar. Slaget är sedan länge förlorat. 

***

För information om just denne soldat, Sayfullo Saipov, kan man läsa utförligt här.

7 kommentarer:

Stefan Lundin sa...

Ja, Thomas, slaget kan mycket väl vara förlorat. Vad gör våra makthavare åt saken? Återger här vad jag skrev på Facebook idag:

Extrem islam slår till igen, nu i USA. Återigen är det en uzbek som förövare, precis som det var i Stockholm i våras. Samma tillvägagångssätt också, den nu så populära lastbilsmetoden. Uzbekistan var också inblandat i mordförsöket på en uzbekisk, regimkritisk imam i Strömsund av alla ställen för några år sedan. Här måste regimen har varit behjälplig med lokaliseringen av offret. Uppenbarligen lider detta land av svåra problem. En diktatur är det förstås, liksom flera andra av de gamla Sovjetrepublikerna österut. Även i bombdådet vid Boston Marathon var folk med ursprung i dessa länder de skyldiga. Det är en tragisk följetong av terrordåd vi har att bevittna. Och mycket tyder på att det här eländet kommer att fortsätta.

Thomas Nydahl sa...

Tack Stefan.
Om våra makthavare kunde man säga att de - och alla vi andra - skördar vad vi sått. Som under hela 1900-talet men nu med helt andra förtecken.

elina sa...

Jag tror att slaget är förlorat. Den västerländska civilisationen är redan så beblandad med åsikter, seder, bruk härstammande från fientlig religion som brer ut sig snabbt och med våra politikers hjälp. Vi hör redan till dysfunktionella länder där polisen har tappat maktmonopolet. Politiker röstar för flera moskéer och tar hand om IS mördare. Åldringar slängs ut från boenden för att ge plats åt män i förut så kallad vapenför ålder (min kommun och flera andra).
Man behöver inte ens hota oss, vi har lagt oss på marken.

Thomas Nydahl sa...

Elina,

jag lade till den lilla filmen här, för det som beskrivs är just ett samhällsklimat där det så tydligt visas hur slaget är förlorat. Mentaliteten är glasklar. Och nej, man behöver inte ens hota oss längre... ingen.

Cello Jr sa...

Elina länkade en BBC-artikel om att Röda Korset uppmanar oss att se till vår och IS-demonernas "gemensamma mänsklighet" med anledning av en del uttalanden om att de bör dödas. Röda Korsets attityd är den förhärskande i Sverige och orsaken till att vi förlorar. Inte förrän våra ledare instämmer i dehumaniseringen av IS-sadister kan vi detta. Självklart bör vi inte stödja Röda Korset, Amnesty, Rädda Barnen, Oxfam, Läkare utan gränser m fl eftersom de är ansvarslösa och korrupta.

Thomas Nydahl sa...

Cello, helt enig!

Cello Jr sa...

P.S. Hade tidigare generationer, med Churchill i spetsen, mött Luftwaffe med handhjärtan, så hade Hitler segrat.