lördag 19 augusti 2017

Terrorism? Å nej, det är väl inte...

Foto: Astrid Nydahl
Det satt långt inne men nu utreds det som ett terrordåd. Det var nog bara myndighetsfolk som trodde något annat. Vi andra har lärt oss islamismens och jihadismens kännetecken och har inga svårigheter identifiera dess mordmaskin. Lägg således Åbo till de senaste dygnens blodiga attacker. 

Det hann bara gå en natt så kom nästa knivattack. I den ryska staden Surgut. "Motiv okänt" som det brukar heta.

Vill också rekommendera er att läsa Ann Heberleins mästerliga stycke om den absurda tv-teatern i de godas rike. Skrattet fastnar, det kan jag försäkra!

5 kommentarer:

Christer sa...

Skönt att det inte var muslimer den här gången i alla fall.

Björn Nilsson sa...

Finns alltid orsak till att inte vara definitiv allt för tidigt. Om explosionen i ett hus beror av dåliga gasledningar, bilen som mejar ner folk körs av en virrig pensionär eller har bromsfel, knivskäraren är en ordinär finne med pukko och dåligt ölsinne ... ja, du kanske förstår. Tar man det lugnt med omdömet minskar risken att få stå med dumstrut i efterhand. Anti-islamfolk var ju väldigt glada när det smällde i Oslo ... tills det framkom att det var ett helyllenorskt terrordåd. Etc. Varning för snabba tvärsäkra opinioner!

Stefan Lundin sa...

Jag har läst Ann Heberleins artikel inte utan att dra lite på munnen. Jag har läst hennes alster genom åren och för det mesta funnit att hon är en ärlig och reko person. Dessutom såg jag intervjun med henne i "Det Goda Samhället" nyligen och det hon sa var ju verkligt kloka ord, alls ingen extremism eller fascism. Om det verkligen gått till som hon beskriver det i en teve-studio administrerad av statstelevisionen är det ju en smärre skandal. Vad har Mikael Wiehe att göra i en seriös debatt? Det verkar mer som ett väckelsemöte i mina ögon att han börjar med att dra en låt av tendentiös karaktär. Nog kunde man bemödat sig om att hitta bättre debattörer än Wiehe och Bengtsson, sådana som håller sig till fakta och kan siffror. Tyvärr befolkas dylika debatter ofta av slagordsmaskiner som inte ger tittaren någon större vägledning. Tack för länken, Thomas. Under tiden dessa pajaser får spela sin teater i teverutan fortgår terrorn oförminskat i vårt kära Europa.

Frede sa...

Hans Li Egnell skriver bra om våra Västeuropeiska politikers trötta och till intet förpliktande handlingsförlamade respons på den jihadistiska terrorismen: http://www.fristad.eu/2017/08/ar-det-sa-har-vi-ska-leva-nu/

Steen sa...

Meget smukt foto af Astrid. Jeg har et lille maleri, men akkurat de farver