torsdag 24 augusti 2017

London? Islamic Republic of Tower Hamlets

Det är många år sedan som det hette Londonistan om London. Rent av så länge sedan att det kändes mossigt. Men jag tror att vi får återta begreppet. Se här på de nya volontärpoliser (Volunteer Police Cadetssom ska patrullera Tower Hamlets. Ett specialfall? Ett undantag? Alls icke, bara ett exempel på vad framtiden bär i sitt sköte. Tower Hamlets är alltså en stadsdel i London. Den är känd för sina islamister, sina extrema imamer, moskéer och sina könsseparerade simhallar och annat. Tower Hamlet kanske är spjutspetsen för liknande "reformer" i Europa.


***

Spanien ska åter tillhöra kalifatet. Det är det simpla men våldsamma budskapet i en ny video från IS. Och "predikanten" talar spanska. Mer här. Artikeln finns i engelskspråkiga El Pais.

***

Gårdagens nummer av Charlie Hebdo
Efter varje terrordåd talas det om muslimer som "radikaliserats". Uttrycket har blivit som en våt handduk och en ursäkt. Men det duger inte. Man måste förstå att islam som sådan är "radikal". Det går lika bra att motsäga uttalandet om islams soldater som "extremister" på detta sätt, ty islam är i alla avseenden en extrem religion. Vad innebär det? Det innebär bland annat att den skrifttrogne har fått tillstånd att mörda varje icke-muslim, det vill säga "otrogna". Det är beteckningen på mig. Jag är otrogen. Om jag varit en troende kristen, jude eller hindu hade jag också varit otrogen. Jag är varken det ena eller det andra. Men ändå är det inte det värsta. Det värsta inom islam är en avfälling, en apostat.


***

Dagens PK-statement kommer från Tyskland. En stormarknad försöker lära besökarna hur eländigt allt hade varit utan "mångfald" och "utlänningar". Tämligen tråkigt, säger butiken och visar bilder på hur tomma butikshyllorna skulle vara. Alternativ för Tyskland, AfD, tycker inte att kampanjen är särskilt förnuftig. Den är, säger de, "helt galen". Inte heller det förklaras eller fördjupas. Mer kan man läsa i Independent.

Inga kommentarer: