söndag 4 december 2016

Morden som inte äger rum i Sverige

F.d. Lorensborgs fritidsgård. En del av Sverige eller etnisk enklav? Foto: A. Nydahl
Nej, det är förstås inte Sverige. Det tänker jag efter de senaste morden som fick kommentaren av en i området boende kvinna: "Det känns inte som om detta är Sverige längre". Den dystra sanningen är att de etniska enklaverna inte är Sverige. Forskaren Aje Carlbom vid Malmö Högskola använder just begreppet "etnisk enklav". Det är ett bra begrepp men kan för klarhetens skull också heta "samhället i samhället" eller "Landet utanför och inuti". 

De somalier som nu mördats levde i ett parallellt samhälle. Där råder andra lagar än i Sverige. Där råder dels islams religiösa och etniska lagar, dels det vi förr kallade "djungelns lag". Kriminaliteten är den bransch som styr. Kriminaliteten är en invävd beståndsdel av den etniska enklavens sociala struktur. Det gäller inte bara i den nu aktuella förorten, utan i varje sådan utbruten stadsdel över hela Sverige. Men man betona att det inte är Sverige. Det är utbrutet territorium på svensk mark som varken lyder under svensk jurisdiktion eller svenska traditioner och värderingar. Den som ropar på "föräldraansvar" och "integration" har fortfarande inte förstått elementära fakta.

Nej, det är inte Sverige.


1 kommentar:

Magnus A sa...

Mycket sant. (Diskuterade härom dan med amerikansk antirasist o nämnde Malmö; han stödde min syn att för stora volymer ej fungerar och nämnde att 10% av befolkning över kort tidsspann är omöjligt. Hade han varit svensk antirasist hade han setts som rasist.)

Lasse Wierup nyligen i DN (förvånande nog, ännu inte enbart agendadrivna texter där) skrämmande om hur polis/myndighet talar om att medla mellan klaner för att undvika skjutningar, dvs överger rättssamhället!

Artikelrubrik: "Polisen i Malmö redo att förhandla med gängen"

http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-i-malmo-redo-att-forhandla-med-gangen

(Unvis.it om någon har DN-länk-allergi:
http://unvis.it/www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-i-malmo-redo-att-forhandla-med-gangen )