måndag 20 januari 2014

VINTERREA - BÖCKER TILL LÅGA PRISER

1/ Paket ett.
 
Innehåller tre böcker:

Kulturen vid stupet


Sextio år senare


Medborgaren, makten och moskénStrödda läsningar om böckerna:

"Författaren insisterar heroiskt på att det utan vidare skall vara motiverat och legitimt att bedriva religionskritik. Och hans ”fall” är komplicerat eftersom han vägrar att ingå i några bestämda sammanhang. Vad som har blivit följden av detta kan nog sammanfattas med ”Alle gegen Nydahl”, solitären som, ständigt skrivande, blir en obekväm röst. Nå, i vår tid, löser man sådana problem med ett enkelt alexanderhugg och alltså Nydahl ut i kylan. Naturligtvis hjälper det inte att han i sin nya bok förklarar sig, diskuterar definitioner av tex fascism och rasism." Lars Vilks om Medborgaren, makten och moskén.

"En mycket intressant essä handlar om Albanien. Thomas Nydahl har en unik erfarenhet och kännedom om detta så länge okända land som han hade tillfälle att besöka som ung vänsterradikal. (Han har många gånger skrivit om dessa erfarenheter på sin blogg). Mina egna erfarenheter är kortare och av annorlunda karaktär: som internationell tjänsteman arbetade jag med projekt för industriell och ekonomisk omstrukturering, först under Ramiz Alias sista år, sedan ett par år under den första post-kommunistiska regeringen.  Ramiz Alias folk blev förbannade på oss men hans efterträdare välkomnade oss med öppna armar. De ambitiösa men likväl realistiska projekt som vi tillsammans utarbetade för en ordnad övergång till en fri marknadsekonomi kullkastades brutalt när Världsbanken och IMF kom in med praktiskt taget obegränsade ekonomiska resurser på villkor att man genomförde en "big bang", dvs en marknadisering innan det fanns några marknader, några institutioner eller tillräckligt utbildad arbetskraft. Så gick det som det gick." Bloggaren Bengt O. Karlsson om Kulturen vid stupet.

"Det här är en bok som blir ett dokument av både tiden, våren 2011, och människan Thomas Nydahl, våren 2011, med förgreningar bakåt. Här skriver han klarsynt om de problem som mångfalden levererar – en växande fientlighet mellan människor. Det är också fientligheten i sig som han vänder sig mot, inte mångfalden, och att därför söka billiga poänger om politisk inkorrekthet är bara att ställa sig i tjänst åt dumheten. Jag känner få svenska intellektuella som är lika öppna för intryck från andra kulturer, som är lika nyfikna inför just den mångfald som erbjuds från hela världen (alltså den som är större än den anglosaxiska)."  Bloggaren Bernur om Sextio år senare.


De tre böckerna ovan säljs samlade för endast 150:- inklusive frakt.
Vill du köpa endast en titel kostar de 75:- styck.

2/ Alla de andra som också skrevInnehåller med utgivande förlaget Tusculums ord:

"Här möter vi Witold Gombrowicz på en bar i Berlin, följer Jenny Diski in i vitheten, funderar över utanförskap tillsammans med Thomas Bernhard, utforskar kvinnorna i Christine Falkenlands författarskap, tar oss fram genom Nina Bouraouis kamp med de onda tankarna, och fördjupar oss i Karin Stensdotters prosa och om livet som svensk författare i Paris. Vi träffar V.S. Naipaul, Béla Hamvas, Alejandra Pizarnik, Valzhyna Mort, Elmer Diktonius, Imre Kertész och Ervin Rosenberg. I bokens andra del bjuder Thomas Nydahl in oss till de egna, helt vanliga dagarna med skrivande, läsande och liv. På mjukaste prosa, och med en exakt blick för varje betydelsefull detalj, tecknar Thomas Nydahl i Alla de andra som också skrev ett lika stillsamt som intensivt porträtt av skrivandet som nödvändigt liv.”


Endast 75:- inklusive frakt för boken ovan.

3/ Paket två.

Ökenvandring


Kön, klass och kulturOm Ökenvandring skrev Svenska Dagbladet:

Jag blir provocerad av hans stadsvandringar, eftersom de uttrycker en så djup pessimism, men i och med detta har de ju onekligen skapat förutsättning för fortsatt debatt. Vilket kanske var Thomas Nydahls avsikt.”

Om Kön, klass och kultur skrev utgivande förlaget h:ström:

”I den tredje, fristående delen av Thomas Nydahls politiska geografi uppehåller han sig i filmiska och litterära diskussioner om könets mystik. Han samtalar med Agneta Klingspor, Agneta Pleijel, Birgitta Boucht och Ove Allansson. Han möter bland andra Catherine Breillat och Marguerite Duras på deras egna premisser och om deras ibland kontroversiella syn på sexualitet. Han diskuterar Elfriede Jelinek, Bodil Malmsten och H.C. Andersens livsvillkor och jagbilder. I återblickar tar författaren oss även med till Albanien och det albanska folkets vardag och historia och återbesöker fadomusikens Lissabon och återknyter på så sätt till höstens bästsäljare på förlaget: Kärlek och längtan – en personlig berättelse om den portugisiska fadomusiken. Förordet är skrivet av Birgitta Stenberg.”

De två böckerna ovan säljes tillsammans för 150:- inklusive frakt.
Vill du köpa endast en titel kostar den 120:-.

4/ Inre frihetHelena von Hofsten, min förre förläggare, skrev så här om boken:

”Den låg några dagar där på nattygsbordet, oläst – vit, ren oskuldsfull – dess vita blad är något av de vitaste blad jag vänt i en bok, omslaget i äggskal. Nu är den läst och utläst och understruken i, det finns hundöron på många ställen, sidor upplevda av sin läsare, tankar om nya texter, ämnen att göra något av någon dag när jag får tid. Jag talar om Thomas Nydahls nya bok Inre frihet (Occident 2008). Och som alltid när det handlar om plågsam ångest, eller som i andra nyligen lästa böcker, om döden – står livet i centrum. Ord som ger kraft att leva – göra det enda vi kan, medan vi kan – njuta – av litteraturen, musiken, maten, vinet, kärleken, av dagarna – de vanliga, och de andra. Thomas Nydahl inspirerar med sina texter, det må gälla dagar när svart är den enda möjliga färgen, till stunder då doften av en mustig gryta som puttrar på spisen lyser upp eftermiddagen. Hans reflektioner, de dagliga anteckningarna, är mjuka att läsa, följsamma – men aldrig inställsamma, de river i sår, sådana vi alla går omkring med. Det är en bok fylld av ärlig och naken längtan efter inre frihet.”

Boken ovan kostar 75:- inklusive frakt.

Är du intresserad av rea-böckerna sänder du ett mail till thomas.nydahl@gmail.com för vidare instruktioner


Inga kommentarer: