onsdag 27 juni 2012

Sextio år senare, just idag.

Er bloggare, nio månader gammal i enrummaren på Rasmusgatan, Sevedsplan i Malmö.
Min tanke med boken som har titeln Sextio år senare, var att den kunde passa bra att ge ut till min sextioårsdag, så att jag fick lugn och ro att arbeta med Black Country-boken. Det är bara det att jag saknar sådant tålamod. Jag gav ut boken när den var tryckt och klar i mars, som ni vet.

Men eftersom meningen var att den skulle ges ut idag, så tänkte jag: just idag kan du köpa den för halva priset. Sjuttiofem kronor för boken och portot inkluderat (beställningar inom Sverige, vill du beställa utomlands så hör av dig ändå, så kommer vi överens om ett bra pris). Billigare hittar du den inte just nu i alla fall. Eftersom jag inte skickat ut recensionsexemplar till pressen så har heller inga redaktörer gått till antikvariaten med boken.

Sjuttiofem spänn alltså. Men bara idag. Skicka mig ett mail före midnatt så ska jag berätta hur det går till. Jag vill helst inte ha bokbeställningar i bloggens kommentarfält, utan på adressen thomas.nydahl@gmail.com

Det som i bokväg betyder allra mest för mig, sedan rätt så länge, är boken om Black Country. Jag måste säga att det går över förväntan. De flesta jag ber om intervjuer eller som jag ställer faktafrågor till bemöter mig vänligt och generöst. Det är väl egentligen bara några av de mer konfrontationsbenägna rörelserna som är svåra att handskas med. Men inte heller det är problem eftersom jag får hjälp av kunniga människor, både i England och andra länder, för att analysera och presentera dem. Just nu håller jag på med Birmingham som den första industrialiserade staden och försöker förstå alla märkvärdigheten man producerade i de tusentals små verkstäderna och de betydligt färre fabrikerna. Författaren och ekonomiskribenten Arthur Young beskrev 1791 Birmingham som ’världens första industristad’. Visserligen hade man rivaler, som Manchester, men Birmingham hade en extraordinär variation i sin industriella bas.

Nå, nu ska jag fira dagen med cykeltur, busstur, apoteksbesök, inköp av whisky, en extra god middag och sedan sova på saken. Böcker och annat som redan landat i brevlådan från vännerna njuter jag just nu bara av att titta på och lite försiktigt bläddra i. Först på lördag kommer barnen och barnbarnen och då lär jag få känna att jag är en åldrande man vars fysiska krafter inte är vad de heller aldrig varit. Men jag ser de härliga små - och halvstora - ungarna framför mig och blir tacksam över tanken att ha dem här om några dagar.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Visst vill vi gratulera Dig på 60-årsdagen, men i lika hög grad gratulera alla som har förmånen av få läsa Dig!
Gunnar Bartholomeus

Anonym sa...

De allra hjärtligaste gratulationer på födelsedagen!

En present ligger på lut här i Porto, i väntan på att bloggerskan ska ta sig samman och gå till posten med den.

Anonym sa...

Stort, stort GRATTIS önskar Trolda och Grabbarna!!!

Kramar! =D

Leonardo sa...

Ett stort GRATTIS på årsdagen!

JohannaV sa...

Stort grattis!

Ingemar sa...

Grattis från Din bror på väg i Europa :-)

Inre exil sa...

Gunnar B,Anna, Trolda, Leonardo, Johanna och Ingemar, tack ska ni ha allihopa!

Ingemar, hoppas er jungfrufärd går bra och att ni trivs att resa så. Hälsa hela familjen!

Bernur sa...

Grattis härifrån också. (Och jag gillade det du skrev om Dagar utan hunger häromdagen!) En god fortsättning, från mig.

Birgitta sa...

STOR FANFAR PÅ DIN DAG

KRAMAR FRÅN NYDAHL/LUNDGREN I SKÅNELAND

Inre exil sa...

Björn och syster Birgitta: varmt tack till er båda!