torsdag 30 november 2023

Snöhelvetet och den goda människan

Foto av Astrid Nydahl, dock taget i Norrland
  

Det började försiktigt på onsdagen. Sedan blev det mer och mer. Hela kvällen vräkte snön ner. Vid sängdags ökade paniken. Det bara fortsatte att snöa, kraftigt. Vi hade tre viktiga ärenden att uträtta i dag torsdag. Min dotter Catarina lovade i sms att hon skulle hämta och skjutsa oss till lägenhetsvisningen.

Jag vaknade under natten av att plogbilen mullrade fram. Tittade ut och såg att både bil och brevlåda begravts i snövallar.

Tidigt i morse började en ung man ploga infarten till C4 Teknik som ligger tvärs över gatan. Han var inte svårövertalad när Astrid gick för att fråga honom om hjälp. Först grävde han fram bilen och röjde undan snövallen med sin traktor. Sedan grävde han fram både deras och vår brevlåda.

Nu står bilen där och väntar vid en öppen anslutning till Byholmsvägen. Två av dagens tre viktiga ärenden kan genomföras. Vad skulle vi göra utan goda människor?  Hans egen kommentar: "Det är alltid roligt att få hjälpa till. Nu blev jag själv glad och fick en bra start på dagen."

 

Inga kommentarer: